2014.04.22. 13:28
Bárány szaporítás, gyors ebéd a megmaradt sült bárányból
Húsvét vasárnap bárányt grilleztünk, mennyei volt, olyan illatok terjengtek a kertben, mintha egy görög tavernában ebédelnénk. Apu szerint csak a sós tenger illat hiányzott. A bárány combot elő pároltam és a grillen csak pirítottunk rajta egyet. Köretnek kuszkuszt és vajon párolt petrezselymes répát ettünk. Fenséges lakoma kerekedett belőle.
Egy pici darab hús maradt belőle egy kevés szafttal, így valamit ki kellett találni, hogy az minimális húst miként lehet felszaporítani.
Hozzávalók:
- kevés grillezett bárány comb apró csíkokra vágva
- 2 szál répa, félbevágva és 0,5 centis szeletekre vágva
- 1 piros kaliforniai paprika felkockázva
- 3 szál újhagyma felkarikázva
- 2 ek olaj
- 2 csokor petrezselyem, apróra vágva
- só, bors
- bárány szaft
- 250 g wok tészta
- Az olajon megfuttatom a felkarikázott hagymát, rádobom a répát, majd a paprikát.
- A tésztának vizet teszek fel, megfőzőm és leszűröm.
- Hozzáadom a szaftot, a húst és a petrezselymet. Kicsit átforgatom, majd mehet hozzá a tészta.
- Sózom, borsozom és tálalom.
Eszköz igény:
- lábos fedővel
- nagyobb teflon serpenyő
Elkészítési idő: 10perc
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.