Húsvét vasárnap bárányt grilleztünk, mennyei volt, olyan illatok terjengtek a kertben, mintha egy görög tavernában ebédelnénk. Apu szerint csak a sós tenger illat hiányzott. A bárány combot elő pároltam és a grillen csak pirítottunk rajta egyet.  Köretnek kuszkuszt  és vajon párolt petrezselymes répát ettünk. Fenséges lakoma kerekedett belőle.

BARANY DSC_03182.JPG

 

Egy pici darab hús maradt belőle egy kevés szafttal, így valamit ki kellett találni, hogy az minimális húst miként lehet felszaporítani.

Hozzávalók:

-          kevés grillezett bárány comb apró csíkokra vágva

-          2 szál répa, félbevágva és 0,5 centis szeletekre vágva

-          1 piros kaliforniai paprika felkockázva

-          3 szál újhagyma felkarikázva

-          2 ek olaj

-          2 csokor petrezselyem, apróra vágva

-          só, bors

-          bárány szaft

-          250 g wok tészta

 

BARANY DSC_03184.JPG

  1.        Az olajon megfuttatom a felkarikázott hagymát, rádobom a répát, majd a paprikát.
  2.        A tésztának vizet teszek fel, megfőzőm és leszűröm.
  3.        Hozzáadom a szaftot, a húst és a petrezselymet. Kicsit átforgatom, majd mehet hozzá a tészta.
  4.        Sózom, borsozom és tálalom.

 

Eszköz igény:

-          lábos fedővel

-          nagyobb teflon serpenyő

 

Elkészítési idő:  10perc 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr746068222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása