2016.02.27. 14:19
Bécsi rakott , sült túrós palacsinta
Palacsinta őrület van nálunk, amióta nem eszem kenyeret, azóta valahogy kiesik a látókörömből az, hogy vegyek kenyeret. Így sokszor kerül elő mentőötletként a palacsinta, amit lehet édesen sósan vagy csak magában is enni.
Mára egy jó tartalmas csipetkével gazdagított rizike gombából készült levest főztem. Nagyon megörültem, amikor szembe jött ez a bécsi rakott palacsinta receptje a neten, amikor készen lett, olyan érzésem volt, mintha varga bélest adtam volna a családnak. Nagy sikere volt.
Hozzávalók:
- 10-12 db palacsinta
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 ek. porcukor
- 1 tk. vanília kivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)
- 3 tojás (szétválasztva)
- 5 dkg mazsola
Öntet:
- 1 dl tejszín
- 1 tojás
- 1 tk. vanília kivonat vagy egy csomag vaníliás cukor Hagyományos palacsintákat sütünk
- + 1 ek vaj
Elkészítés
- A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot vagy a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk.
- A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan a túróba forgatjuk.
- A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd mindet ferdén félbe vágjuk
- Egy kerámia vagy üveg sütőtálat, egy evőkanál puha vajjal kikenjük és a palacsintákat egymásra döntve belefektetjük.
- Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük és a palacsintára locsoljuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral finoman meghintve tálaljuk.
Eszközök:
- habverő
- tál
- kerámia vagy üveg sütőtál
Szólj hozzá!
Címkék: túró palacsinta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.