2011.11.09. 13:18
Grízgaluska
Az utóbbi időben igencsak rá vagyunk kattanva a tyúkhúslevesre. Sokat voltunk betegek és a tyúkhúslevesnek szerintem gyógyító ereje van. Szinte minden héten főztem egy nagy adaggal és mi sem volt egyszerűbb, mint gyorsan kifőzni hozzá egy adag lúdgége tésztát, mert gyorsan megvolt és finom.
A gríz galuskához idő és türelem kell, ahhoz, hogy olyan legyen, amilyet egy igazi testes, ízes tyúkhúsleves megérdemel. Sokszor futottam bele abba, hogy nem könnyed gríz „felhők” úsztak a levesben, hanem inkább ágyúgolyók.
De felelevenítve, amit a nagyimtól tanultam és az anyósom intelmeit összesítve végre sikerült megtalálnom a megfelelő receptet, olyan lett, amilyennek lennie kell.
Hozzávalók:
- 2 db tanyasi tojás
- 10 csapott ek gríz
- 2 ek zsír
- só
- apróra vágott petrezselyem, ezt ki lehet hagyni
-
- húsleves, vagy bio húsleves kockából főtt alaplé
1. A tojást felverem és hozzákeverem a zsír. Sózom.
2. Hozzáadom a gríz és elkeverem.
3. Ha kedved tartja adhatsz hozzá egy kis csomó apróra vágott petrezselymet, ettől izgalmas ízt kap.
4. Fél óráig hűvös helyen pihentetem.
5. Két kanál segítségével megformázom a galuskákat.
6. A levest forrásba hozom és beleteszem a galuskákat, majd megvárom amíg felforr. Lefedem és a legeslegkisebb fokozatom hagyom gőzölődni a galuskákat.
Eszköz igény:
- lábos fedővel
- két evőkanál
Elkészítési idő: 5 perc+ 30 perc pihentetés
Főzési idő: 30-40 perc
1 komment
Címkék: levesbetét gríz
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.