2011.06.09. 09:01
Meggyes mákos piskóta – bögrével mérve
Nagyon gyors, nagyon bögrés és nagyon szeretjük. Nincs szükség mérlegre sem, igazán gyors édességet, tízórait uzsonnát varázsolhatunk az asztalra. A klasszikus bögrés mákos receptet egy kicsit változtattam a recepten és egy nagy üveg magozott meggyel tettem még érdekesebbé. Mi egy bögre hideg tejjel szeretjük a legjobban.
Hozzávalók:
- 2 bögre mák
- 2 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 2 bögre tej
- 4ek olaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1üveg magozott meggy +1ek liszt
- a tepsi kikenéséhez egy kicsi vaj és liszt
- A meggyet szűrőbe öntöm és lecsepegtetem.
- A meggyen kívül az összes hozzávalót egy tálba teszem és jól kikeverem.
- A tepsit kivajazom és kilisztezem, majd a tésztát a tepsibe öntöm.
- A meggyre rászórok egy ek. lisztet és megforgatom benne. Majd egyenletesen eloszlatom a tésztán a meggyet.
- 160 fokos előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütőm TŰPRÓBA
Eszköz igény:
- keverőkaros robotgép
- tepsi
- szűrő
- reszelő
Sütési idő: 160 fokra előmelegített sütőben 20-22perc (tűpróba)
A bejegyzés trackback címe:
https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr522966282
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.