Vizezni minden gyerek szeret, és a mi gyerkőceinket is ilyen fából faragták. Amikor először hallottam a „vízi” játszótérről, nem tudtam elképzelni, hogy mi is lehet az. Így beültünk az autóba és felkerestük, szerencsére Hévíztől nem volt egy nagy távolság Zalavár és nagyon különleges gyerek barát megállónak bizonyult.

 

A zalavári „vízi” játszótér a Kis-Balaton bemutató központ szomszédságában áll egy jól gondozott és egyedi játékokkal ellátott játszótér közepén. Cipő le és indulhatott a vizezés. Mitől vízi a vízi játszótér? Attól vízi, hogy egy karos kútból kell a vizet felpumpálni, városi gyerek ilyet keveset látott, a használatát is meg kellett mutatni, de aztán nagy élmény volt, ahogy a hűvös víz előtört a kútból. A „kemény” munkával kinyert víz innen különböző nagy tálakba, medencékbe gyűlt és innen a gyerekek irányíthatták a víz útját és terelhették a folyó mederbe. Van itt billenő víz terelő, tekerős zsilip, gát, aranymosást imitáló modern szerkezet –legalábbis szerintünk az volt -, pici tó, Leonardo által lerajzolt „spirálos” vízkiemelő szerkezet.

 

 

A gyerkőcök fel s alá futkostak, pumpáltak, vizet tereltek, zsilipet állítottak és nagyon élvezték ezt a csoda kis szerkezetet. Be kell valljam mi felnőttek is nagyon jól szórakoztunk. Minden lélekben vizes embernek, szívből ajánlom a helyet.

Egy hibája volt a helynek, hogy a környék szomjas darazsai is előszeretettel jártak ide inni, így óvatosan kellett járkálni.

Ez a gyerek paradicsom igazán jó alkalmat adott arra, hogy hazafelé beszélgessünk egyet a folyókról, árvízről, hajózásról és sok egyéb vízzel kapcsolatos fontos kérdésről.

 

A gyerek játszótér mellett van itt még sok igazán különleges látnivaló:

-          Kis-Balaton bemutatóház

-          Megye történelmi emlékparkja

-          Makovecz templom

-          Bencés Kolostor rom

-          ásatások

-          ne felejtsünk el fülelni sem, mert a madárvilág igazán gazdag erre felé

-          kulturált mosdók

-          a büfé kínálata eléggé szorítkozik a Chips, Balaton szelet, fagyi, kávé és szénsavas üdítőre, ami azért sajnálatos, de talán lassan ez is majd változni fog. Legalább egy müzli szelet, aszalt gyümölcs, friss helyi gyümölcs befért volna a kínálatba.

 

NYITVA: Kedd- Vasárnapig  9-18 óráig (FONTOS a játszótér is zárva van hétfőn)

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr633067767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása