2011.07.06. 15:14
Paradicsom leves Camembert-tel
Ha levesről van szó akkor a paradicsom leves nálunk bármikor jöhet. Most gyerek mentes napjaink voltak, így lehetett betűtészta nélkül készíteni. :)
Hozzávalók: (2 bőséges adag)
- 1 doboz passzírozott paradicsom (500g)
- 4 ek olíva olaj
- 1 ek liszt
- 1 dl hideg víz
- 1-2 ek cukor (ízlés szerint)
- só
- frissen őrölt bors
- 4 szelet camembert
Elkészítés:
- Az olajt egy kis lábosba teszem és megszóróm a liszttel és világos rántást készítek, majd amikor „felhabzik” a liszt akkor felöntöm a hideg vízzel és a paradicsommal és lassú tűzön melegítem.
- Hozzáadom a sót, cukrot és felforralom.
- A sajtot vékony csíkokra vágom. A levest tányérba szedem, és a camembert szeleteket halmozok a közepébe, majd frissen őrölt borssal tálalom.
Eszközök:
- lábos
- fakanál
Előkészítés: 15 perc
A bejegyzés trackback címe:
https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr573044610
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.