Lassan vége a medve hagyma szezonnak, de amíg lehet próbáljuk még kiélvezni az üde ízét és friss szemet gyönyörködtető színét. A karaj sütése nem egyszerű dolog, mert nagyon könnyű belőle cipő talpat sütni. De így megtömködve és lefedve nagyon kellemes állagot és ízt tudunk adni, az amúgy semleges ízű húsnak. Gyors, könnyű, egyszerű és kezdő háziasszonyok is megpróbálkozhatnak ezzel a recepttel.
Hozzávalók:
- 25 centiméternyi csontozott karaj (egyben)
- 18-22 medve hagyma levél
- 10 szelet Prosciutto
- 2 db mozarella (szeleteve)
- 6-8 friss bazsalikom levél
- 8 gerezd fokhagyma (szeletelve)
- frissen őrölt bors
- frissen őrölt szerecsendió
- só
- olaj
1. Az egész karajt magunk elé tesszük és másfél centiméterenként elkezdjük bevágni, mintha szeleteket vágnánk belőle. DE nem vágjuk át hanem csak háromnegyedig vágjuk be. Majd haladunk tovább és az egész hús úgy fog kinézni mint egy kész pirítós tartó.
2. A húst fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. A vágásokba is jusson.
3. A medve hagymát megmossuk és lecsepegtetjük. Kettesével összefogjuk három centis darabra összehajtogatjuk/feltekerjük. Majd a kész kis csomagot becsúsztatjuk az egyik vágásba. Az összes vágást megtömködjük medvehagymával
4. A felszeletelt prosciuttot és mozarellát összetépkedem és szintén a vágásokba tömködöm. A bazsalikom leveleket megtépkedem és belenyomkodom a vágásokba.
5. A tepsibe 4-5 ek olajat teszek, belehelyezem a „kidekorált” húsit és megszórom a felszeletelt fokhagymával a vágásokba is juthat belőle.
6. 2-3 ek olajat öntök a tetejére sózom borsozom. Majd lefedve 160fokos sütőben 70 percig sütöm.
7. Rizzsel és friss salátával fogyasztottuk mennyei volt. A szaftjából feltétlenül tegyetek a rizsre.
Eszköz igény:
- tepsi/ fedővel ( vagy alufólia)
Elkészítési idő: 15 perc előkészület 70 perc sütés
Sütési idő: 160 fokos előmelegített sütőben 70 perc