2015.02.01. 15:13
Kék sajtos rakott cékla
Bárány combot sütöttünk a hétvégén, azt tudtam, hogy kuszkuszt szeretnék mellé tálalni, ami tényleg 5 perc alatt elkészül. Annyi volt benne a csavar, hogy a bárány alól kiszedtem a szaft felét felengedtem vízzel és azt forraltam fel, majd öntöttem a kuszkuszra. (1 bögre kuszkuszhoz, 1,5 bögre forró folyadék kell.) Így mennyei íze lett a kuszkusznak. Vágytam valami “zőldre” is. Így esett a választás a céklára. Előző este megfőztem a céklát, a bárányt megpároltam, így tényleg a játszásról és a pihenésről szólt a vasárnap délelőtt és fél óránál nem volt több munkám ebéd előtt,.

Hozzávalók:
- 1 kg apróbb cékla vagy henger cékla
- 20 dkg kék sajt
- só
- frissen őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
- olaj
- rozmaring
- petrezselyem
Elkészítés:
1. A céklát alaposan megmosom, nem vágom le a végeit, mert akkor “elvérzik”.
2. Sós vízbe odateszem főzni és puhára főzőm. Leöntöm a levét és hagyom kiülni, úgy sokkal könnyebb meghámozni.
3. Egy tűzálló tálat kiolajozok, a céklákat felkarikázom és szépen elhelyezem az edényben.
4. Sózom, borsozom, meglocsolom egy kevés olajjal, vékonyan rászeletelem a kék sajtot, rászórom a fokhagyma szeleteket. Rozmarin ágat tűzök közé. A sóval óvatosan, mert a kék sajt is sós.
5. 180 fokos előmelegített sütőbe 15-20 percig sütöm. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel megszórom.
A bejegyzés trackback címe:
https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr267130363
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.