Nem mondok újat és újszerűt azzal. hogy elég volt a télből, és nagyon várom már a tavaszt. A múlt héten álltam a Metroban és bámultam ki a fejemből, hogy mit vegyek, mert megörülök a zöldhiánytól. A végén vettem egy nagy doboz bébi spenótot. Egyszerűen úgy éreztem magamat, hogy zöldet kell legelnem. Kislány koromban a szomszéd bácsi kertjében tartottunk legelő versenyt, amikor a snidlinget legeltünk. Nagyon vicces volt, térdeltünk egymás mellett és vigyázz, kész, legelre, nekiestünk a snidlingnek. Hatalmas röhögés volt a vége.
Három féle étel készült ebből a nagy doboz bébi spenótból:
- Sonkás Stilton sajtos gersli/burizs bébi spenóttal
 - Bébi spenót saláta, pirított dióval és márvány sajtos barna kenyérrel
 - Házi tortilla, sajttal és bébi spenóttal 
 
Mindegyik nagyon jól sikerült és nagyon jól esett egy kis zöldet legelni.
 
Sonkás Stilton sajtos gersli/burizs bébi spenóttal
 
 
 Hozzávalók /4főre/ - osztható recept 
-          2 ek olíva olaj
-          1 kisebb fej vörös hagyma
-          10 dkg füstölt sonka
-          20 dkg Stilton sajt vagy más kék penészes sajt
-          24dkg előfőzött burizs/árpa gyöngye/gersli = hántolt búza (ha nem előfőzött,  akkor előző este áztasd be és utána főzd és a csomagoláson található leírás szerint főzz meg 4 főre való menniységet)
-          4 marok bébi spenót
-          frissen őrölt bors
-          fél frissen őrölt szerecsendió
-          só
 
 
1.      Egy lábosba vizet forralok és megfőzőm benne a burizst.
2.      A teflonba öntöm az olajat és az apróra vágott hagymát megpirítom benne. Majd hozzáadom az apró kockára vágott sonkát.
3.      A burizst leszűröm és a teflonba öntöm átforgatom, majd rádarabolom a stilton sajtot.
4.      Sózom és frissen őrölt borssal és szerecsendióval ízesítem. Módjával a sóval, mert a sonka és a sajt is sós.
5.      Majd közvetlenül a tálalás előtt beleszórom a megmosott és alaposan lecsepegtetett spenótot. egyet forgatok rajta és tálalom.
 
Gyerkőc barát verzió, ha nem Stilton sajtot, hanem eidami vagy trapista sajtot szórok rá.
 
Eszköz igény:
-          mélyebb teflon/wok
-          lábos
-          szűrő, jó ha van (burizs leszűrés és spenót mosáshoz)
 
 
Elkészítési idő: 30  perc
 
STILTON SAJT: Kék nemes penésszel érlelt, vágható sajt. A Stilton magas, henger alakú sajt, amelynek súlya kb. 8 kg. Fehér penészfoltokkal borított, barnásszürke, vastag, redős, kemény kérge van.
Származás és előállítás: Anglia legnemesebb sajtja a közép-angliai Derbyshire, Leicestershire és Nottinghamshire grófságból származik.