Nem mondok újat és újszerűt azzal. hogy elég volt a télből, és nagyon várom már a tavaszt. A múlt héten álltam a Metroban és bámultam ki a fejemből, hogy mit vegyek, mert megörülök a zöldhiánytól. A végén vettem egy nagy doboz bébi spenótot. Egyszerűen úgy éreztem magamat, hogy zöldet kell legelnem. Kislány koromban a szomszéd bácsi kertjében tartottunk legelő versenyt, amikor a snidlinget legeltünk. Nagyon vicces volt, térdeltünk egymás mellett és vigyázz, kész, legelre, nekiestünk a snidlingnek. Hatalmas röhögés volt a vége.

Három féle étel készült ebből a nagy doboz bébi spenótból:
  1. Sonkás Stilton sajtos gersli/burizs bébi spenóttal
  2. Bébi spenót saláta, pirított dióval és márvány sajtos barna kenyérrel
  3. Házi tortilla, sajttal és bébi spenóttal
Mindegyik nagyon jól sikerült és nagyon jól esett egy kis zöldet legelni.
 
Sonkás Stilton sajtos gersli/burizs bébi spenóttal
 
 
 Hozzávalók /4főre/ - osztható recept
-          2 ek olíva olaj
-          1 kisebb fej vörös hagyma
-          10 dkg füstölt sonka
-          20 dkg Stilton sajt vagy más kék penészes sajt
-          24dkg előfőzött burizs/árpa gyöngye/gersli = hántolt búza (ha nem előfőzött,  akkor előző este áztasd be és utána főzd és a csomagoláson található leírás szerint főzz meg 4 főre való menniységet)
-          4 marok bébi spenót
-          frissen őrölt bors
-          fél frissen őrölt szerecsendió
-         
 
 
1.      Egy lábosba vizet forralok és megfőzőm benne a burizst.
2.      A teflonba öntöm az olajat és az apróra vágott hagymát megpirítom benne. Majd hozzáadom az apró kockára vágott sonkát.
3.      A burizst leszűröm és a teflonba öntöm átforgatom, majd rádarabolom a stilton sajtot.
4.      Sózom és frissen őrölt borssal és szerecsendióval ízesítem. Módjával a sóval, mert a sonka és a sajt is sós.
5.      Majd közvetlenül a tálalás előtt beleszórom a megmosott és alaposan lecsepegtetett spenótot. egyet forgatok rajta és tálalom.
 
Gyerkőc barát verzió, ha nem Stilton sajtot, hanem eidami vagy trapista sajtot szórok rá.
 
Eszköz igény:
-          mélyebb teflon/wok
-          lábos
-          szűrő, jó ha van (burizs leszűrés és spenót mosáshoz)
 
 
Elkészítési idő: 30  perc
 
STILTON SAJT: Kék nemes penésszel érlelt, vágható sajt. A Stilton magas, henger alakú sajt, amelynek súlya kb. 8 kg. Fehér penészfoltokkal borított, barnásszürke, vastag, redős, kemény kérge van.
Származás és előállítás: Anglia legnemesebb sajtja a közép-angliai Derbyshire, Leicestershire és Nottinghamshire grófságból származik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr332716609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása