2010.11.14. 14:42
Novemberi tavaszi időben, kirándul a kolbászos kenyér
Ilyen csodaszép novemberi tavaszi időben, nem lehet itthon maradni, így mi is úgy döntöttünk, hogy kirándulunk egyet. Nem volt kedvem a reggelt azzal tölteni, hogy szendvicseket gyártok, így született az ötlet, hogy készítek töltött kenyeret és azt visszük magunkkal.…
2010.11.12. 09:09
Füstölt marhasonkás saláta, kacsazsírban sült forró kifli karikákkal
Teljes improvizáció eredményeként született ez a saláta. Nem egy fitnesz salátára sikeredett, de nagyon finom volt és férfi szemmel is ehető saláta. A forró pirított kifli karikák meg még inkább kiemelik a klasszikus saláták közül. Én kacsazsírban pirítottam a kifli…
Szólj hozzá!
Címkék: kifli füstölt kacsazsír jégsaláta marhasonka
2010.11.11. 21:19
Éljen a Márton Nap -- Mézeskalács Libák
Márton napon libát kell enni tartja a mondás. Ettünk is, de a mi libánk, mézeskalácsból volt. Nagyon jó hangulatú Márton napi lampionos felvonulás volt itt a városunkban, rengeteg gyerek vonult szebbnél szebb saját készítésű lampionokkal. Olyan csodákat alkottak és olyan…
Szólj hozzá!
Címkék: nap márton liba mézeskalács
2010.11.10. 13:44
A Matter of Taste by Fulvio Bonavia
Fulvio Bonavia fotógráfus "A Matter of taste" cím könyvében jelentek meg ezek a fotók, melyben napjaink gasztronómiáját ötvözi a mai divattal. Érdekes és meghökkentő kreálmányoknak lehetünk tanui. Forrás: www.fluviobonavia.com
Szólj hozzá!
Címkék: divat étel fotók gasztronomia fotógráfia
2010.11.09. 22:01
Epres túrógombóc, a nyár illata
Imádjuk a túrót és az epret is, a kettőt együtt meg különösen. Annyira szakad az eső, hogy úgy döntöttem, hogy egy kis nyarat varázsolok ma ebédre. Tényleg csak pár perc és készen is van. Egészséges és finom, egy tartalmasabb leves után kiváló második fogásként is…
2010.11.08. 15:12
Őszi clafoutis
Gyakran készítem el ezt a receptet és mindig az idénynek megfelelő gyümölcsökkel. Gyors, könnyű és jól variálható és olyan gyereket is gyümölcs evésre buzdít, akik eddig nem voltak jóban a gyümölccsel.…