Teljes improvizáció eredményeként született ez a saláta. Nem egy fitnesz salátára sikeredett, de nagyon finom volt és férfi szemmel is ehető saláta. A forró pirított kifli karikák meg még inkább kiemelik a klasszikus saláták közül. Én kacsazsírban pirítottam a kifli karikákat, de olívaolajjal is finom lehet. Egy pohár finom Hernyák féle, etyeki fehérborral igazán kellemes vacsora kerekedett belőle. Egy személyre írom le a receptet, ha több személyre készíted, akkor lehet szorozni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók: (1 személyre)
 
-          1 kifli (felkarikázva)
-          1 gerezd fokhagyma (zúzott)
-          3 szelet póréhagyma (felaprítva)
-          1 fél evőkanál kacsazsír/ vagy olíva olaj
-          fél marék dió
-          1 ek reszelt parmezán sajt
-         
-          frissen őrölt bors
 
-          egy marék vékony csíkokra vágott jégsaláta
-          3 szelet füstölt marhasonka (csíkokra vágva)
-          olíva olaj
-          citrom lé
Eszköz igény:
-          teflon serpenyő
 
  1. A kacsazsírt/olívaolajt egy serpenyőbe teszem és felmelegítem, a kifli karikákat beleteszem, megsózom, megborsozom és megpirítom.
  2. Hozzáadom a zúzott fokhagymát és a póréhagymát és azzal tovább pirítom végül a durvára összetört diót és a reszelt parmezánt.
  3. A salátát felcsíkozom, és meglocsolom olívaolajjal, friss citromlével, sóval és frissen őrölt borssal. Ráöntöm a pirított kiflit és diót, majd felcsíkozott sonkát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr462443831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása