2010.11.12. 09:09
Füstölt marhasonkás saláta, kacsazsírban sült forró kifli karikákkal
Teljes improvizáció eredményeként született ez a saláta. Nem egy fitnesz salátára sikeredett, de nagyon finom volt és férfi szemmel is ehető saláta. A forró pirított kifli karikák meg még inkább kiemelik a klasszikus saláták közül. Én kacsazsírban pirítottam a kifli karikákat, de olívaolajjal is finom lehet. Egy pohár finom Hernyák féle, etyeki fehérborral igazán kellemes vacsora kerekedett belőle. Egy személyre írom le a receptet, ha több személyre készíted, akkor lehet szorozni.
- A kacsazsírt/olívaolajt egy serpenyőbe teszem és felmelegítem, a kifli karikákat beleteszem, megsózom, megborsozom és megpirítom.
- Hozzáadom a zúzott fokhagymát és a póréhagymát és azzal tovább pirítom végül a durvára összetört diót és a reszelt parmezánt.
- A salátát felcsíkozom, és meglocsolom olívaolajjal, friss citromlével, sóval és frissen őrölt borssal. Ráöntöm a pirított kiflit és diót, majd felcsíkozott sonkát.
Szólj hozzá!
Címkék: kifli füstölt kacsazsír jégsaláta marhasonka
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.