Idei első adag medvehagymát úgy vettem meg a piacon, hogy olyan érzésem volt, hogy meg szeretném ölelni az eladót annyira megörültem neki. Biztos nagyon meglepődött volna az idős eladó úr, ha átugrom a pulton és elkezdem ölelgetni. A medvehagyma nekem annyira a tavaszt jelenti. Ez a tél valahogy nagyon hosszúnak tűnt, nagyon vártam már a tavaszt. Jött a tavasz megmutatta magát, aztán most meg a téli hideg rekordok dőlnek meg sorban.

Próbálok a múlt heti medvehagyma tavaszias szelére emlékezni és átvészelni ezt az átmeneti telet.

Medvehagyma egyik részéből medvehagymás petrezselymes rákos tészta készült es pohár igencsak finom fehér borral. Nagyon kellemes vacsora kerekedett belőle.

 medvehagymas teszta DSC_1243 (2).JPG

Hozzávalók: (2 személyre)

 

  • 1 fél csomag medvehagyma felaprítva
  • 3 csomag petrezselyem felaprítva
  • 4 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 4 ek olíva olaj
  • fél fej hagyma felaprítva
  • 20db kisebb pucolt főzött rák
  • bors

  • 25 dkg spagetti tészta

 

  • bors

  1. Odateszem a vizet főni és megfőzőm a tésztát. Bő sós vízben.
  2. Az olíva olajon megpárolóm a hagymát, rádobom a fokhagymát a petrezselymet és a medvehagymát.
  3. Rádobom a rákot és összefőzőm az egészet. Sózom, borsozom.
  4. Leszűröm a tésztát és rádobom a rákos, petrezselymes medvehagymás keverékre. Jól átkeverem és már tálalhatom is.
  5. Én szeretem hozzá a reszelt parmezánt és a fehér bort.

 

Eszköz igény:

-          lábos a tészta főzéshez

-          nagyobb teflon edény

 

 

Elkészítési idő: 20 perc 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr95140153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...