Ez az a süti, amit akkor szoktam sütni, amikor valaki így szól, hogy úgy ennék valami nagyon nagyon csokisat. Melegen is nagyon finom, lehet hozzá lekvárt vagy vanília fagyit is enni, de mi leginkább lehűtve szeretjük. Ebben a borongós bevackolódós időben elég gyakran sütöttem ezt a süteményt és gyorsan el is fogyott.

dios csokis DSC_08773.JPG

 

Hozzávalók:

- 250 g liszt

- 250 g nád cukor

- 2 tojás

- 1dl natúr joghurt

- 1 kk vanília eszencia vagy 1 csomag vaníliás cukor

- 1 kk szódabikarbóna

- 2 dl víz

- 200 g vaj

- 4 púpozott evőkanál fekete kakaópor (cukrozatlan kakaópor)

- 4-5 marék dió durvára vágva



1. A vizet a vajat felmelegítem, majd belekeverem a kakaóport jól elkeverem. Majd hozzáadom a joghurtot hagyom hűlni. A többi hozzávalót beleteszem egy keverőtálba

2. Ha folyékony összetevők lehűltek, akkor összekeverem a többi hozzávalóval. (Ha melegen tenném hozzá, a tojást kicsapná)

3. Egy négyszögletes tepsibe beleöntöm a csokis masszát és megszúrom a durvára vágott dióval. Persze, hogy a jól bevált Delimano tepsit használom, mert ezt nem kell kivajazni és kilisztezni.
 
4. Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütőm. Tűpróba.
Eszköz igény:
- tál – keverőkaros robotgép
- kis lábos az olvasztáshoz
- magasabb falu tepsi, én Delimano kerámia tepsit használtam 
Elkészítési idő: 15 perc + 5 perc a torta bevonása
Sütési idő: Légkeveréses, 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc. Tűpróba.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr845085761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása