Amikor nekiláttunk ennek a vicces feladatnak, akkor kint dübörögtek a mínuszok és a kutyát is sajnálkozva engedtük ki a kertbe. Ha már kimenni nem tudtunk, úgy döntöttünk, hogy kihasználjuk a mínuszokat és megtapasztaljuk miként lesz a vízből jég. Még izgalmasabbá akartam tenni a dolgot azzal, hogy színes halakat és csillagokat fagyasszunk. Ezért vízfestékkel megfestettük a vizet és úgy fagyasztottuk le.
Kitettük az ablakba a jégkockatartót, de csak nem akart megfagyni, óráról órára emelkedett a hőmérséklet a viharos erejű jeges szélből, havasa eső, majd eső lett a végén még a nap is kisütött és tavasz illatot hozott a szél.
Így egy kicsit rá kellett segíteni és bekerültek a halak és a csillagok a fagyasztóba. Reggelre lesz majd meglepetés.
SZINES JEG HAL DSC_0825 (2)2 másolata.JPG
Hozzávalók:
- jégkocka tartó, szilikon forma, joghurtos pohár, vagy más műanyag edény
- ecset
- vízfesték
- víz
- mínuszok vagy egy mélyhűtő
SZINES JEG HAL DSC_0825 (2)1 másolata.JPG
1. A formát feltöltjük vízzel, majd egyesével az ecset segítségével belehordjuk a vízfestéket. Nem szabad túlzottan teli tenni, mert akkor az ecsettel csak kipacsáljuk a vizet.
2. Minden szín után jól kimossuk az ecsetet.
3. Ha készen vagyunk, mehet be a mélyhűtőbe vagy a mínuszokba.
SZINES JEG HAL DSC_0825 (2)3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr265079340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása