A névnapomra lepett meg a húgom egy kis közös idővel. Méghozzá egy nagyon kellemes és kreatív helyen töltöttünk el egy délutánt. Imádok kreatívkodni és imádok főzni. Saját tányérokat készíteni, amin majd tálalhatom a sok finomságot igazán klassz dolog.
 
Judit az Apacuka kerámia megálmodója, egy fantasztikusan kedves személy. Egy csöpp, de annál bensőségesebb műhelybe érkeztünk, ahol beavatott minket, hogy minként is készülnek az egyedi tányérok. Igen egyediek, mert két egyformát szinte lehetetlen csinálni. Mind, mind másmilyen. A tányérokba a minták, régi szobafestő hengerek lenyomatai, melyet mindenki saját kedve és ízlése szerint variálhat.
A formázást mindenki maga készíti, de a mázazást, a kiégetés után Judit készíti. Rengeteg szebbnél szebb máz közül lehet választani. Legalább olyan édes teher volt a szín kiválasztása,  mint az, hogy melyik henger lenyomatát tegyem a tálamba. A mázazásba is belekóstolhattunk egy kicsit, mert egy már kiégetett szappantartót mi magunk mázazhattunk.
A hengerek
dsc_5716.jpg
 
dsc_5729.jpg
Csak ajánlani tudom mindenkinek, igazán fantasztikus élmény. A kész műveket, körülbelül két hét múlva kaphatja mindenki kézhez. Azóta csak ezeket használom tálalásra. 
ABLAKOS MÉZESKALÁCS, APACUKA kerámia tálban 
10676270_10204627162298086_804599381803147325_n.jpg
WORKSHOP IDŐPONTOK: https://www.facebook.com/pages/Vintage-bazaarhu/116388491803174?sk=events

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr597131739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása