2012.01.05. 13:53
Só liszt gyurma karácsonyfa dísz
A gyurmázás és a só liszt gyurma állandó napirenden van nálunk. Az adventi készülődés keretében készültek ezek a karácsonyfa díszek, de valami miatt nem kerültek fel a blogra. Nagyon szépek lettek és nagyon jól mutattak a sok mézeskaláccsal a fán és nem utolsó sorban nagyon jó szórakozás volt az adventi időszakban. A karácsonyfa díszek mellet készítettünk még mindenféle finomságot is a játék boltba. Fontos elég lassan szárad, ezért érdemes idejében nekiállni a készítésnek, ha a fára szánjátok.
Hozzávalók:
- 2 csésze finom liszt
- 2 csésze finom só
- 1 csésze víz
- 2 ek étolaj
Eszközök:
- kiszúró forma
- sodrófa
- hurka pálca / fúró
- vékony drót
Elkészítés:
- A sót és a lisztet alaposan elkeverjük
- Hozzáadjuk a vizet és az olajat.
- Jól eldolgozzuk és máris kezdődhez a formázás.
- Mi fúróval fúrtuk ki a fára akasztás előtt, de amíg puha addig hurka pálcával könnyen átlyukasztható.
- 2-3 hétig szárad.
Szólj hozzá!
Címkék: karácsony könnyű házilag gyurma hellókarácsony dekor só liszt gyurma gyerek barát
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.