A gyurmázás és a só liszt gyurma állandó napirenden van nálunk. Az adventi készülődés keretében készültek ezek a karácsonyfa díszek, de valami miatt nem kerültek fel a blogra. Nagyon szépek lettek és nagyon jól mutattak a sok mézeskaláccsal a fán és nem utolsó sorban nagyon jó szórakozás volt az adventi időszakban. A karácsonyfa díszek mellet készítettünk még mindenféle finomságot is a játék boltba. Fontos elég lassan szárad, ezért érdemes idejében nekiállni a készítésnek, ha a fára szánjátok.

 

Hozzávalók:

 

  • 2 csésze finom liszt
  • 2 csésze finom só
  • 1 csésze víz
  • 2 ek étolaj


 

Eszközök:

  • kiszúró forma
  • sodrófa
  • hurka pálca / fúró
  • vékony drót

 

Elkészítés:

  1. A sót és a lisztet alaposan elkeverjük
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olajat.
  3. Jól eldolgozzuk és máris kezdődhez a formázás.
  4. Mi fúróval fúrtuk ki a fára akasztás előtt, de amíg puha addig hurka pálcával könnyen átlyukasztható.
  5. 2-3 hétig szárad. 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr33521766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása