2011.11.21. 15:16
Adventi koszorú, ehető dekorációval
El sem hiszem, hogy vasárnap már első advent van, valahogy olyan furán telik az idő mostanában. Adventi koszorú nélkül nincsen karácsony nálunk. Minden évben saját kezűleg készítjük el, szeretem az egyszerű és természetes megoldásokat. Ez a koszorú az adventi készülődéskor a lakásban fellelhető alapanyagokból született.
Hozzávalók:
- 1 db fenyővel tűzött koszorú
- 4 db gyertya
- pár darab mézeskalács
- pattogatott kukorica
- aszalt vörös áfonya
- 4 db tüskés gyertya talp vagy drót
Eszközök:
- drót
- ragasztó pisztoly
- csípő fogó
Elkészítés:
1. A gyertyák helyét kijelölöm a koszorún. Mindegyik gyertyába beleszúrok egy-egy tüskés gyertya tartó talpat, ha ilyened nincsen akkor is van megoldás, ilyenkor levágok 16 db kb. 4-5 cm hosszú drótot. A drótot megfogom egy fogóval és gyertya lángba tartom, hogy jól átmelegedjen, majd beletolom a gyertya aljába. Mindegyik gyertyába 4 darabot helyezek, egymástól kb. 1-1,5cm távolságra.
2. A tüskésített vagy drótos gyertyákat beleszúrom a koszorúba.
3. Drótra felfűzőm a pattogatott kukoricát és az aszalt vörös áfonyát, majd egy a gyertya kerületének megfelelő kört formálok belőle és a drót két végét összetekerem.
4. A ragasztó pisztoly segítségével a mézeskalácsokat a koszorúra illesztem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.