2011.07.28. 20:13
Pöttyös palacsinta, áfonyával
Akkor készült ez a bejegyzés, amikor még nyár volt nyáron és nem ősz, csak elfelejtettem élesíteni. Emlékezzünk egy kicsit a jó időre, amikor 20 fokkal volt több, mint most.
Mit ennétek uzsonnára hangzott a kérdés három éhes gyermek felé. A válasz egyértelmű és egy egybehangzó volt. Palacsintát. Kint 36fok a konyhában közel annyi , palacsintát sütni nem éppen a legideálisabb idő. Ekkor jött a mentő ötlet, olyan palacsintát készítek, ami sokkal gyorsabban megvan, mint a hagyományos és még egy töltéssel sem kell bíbelődni, és indulhatunk a strandra.
Hozzávalók (kb. 12db)
- 25 dkg liszt
- 3 egész tojás
- 0,25 liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 doboz áfonya
- porcukor a szóráshoz
- vaj a sütéshez
- A hozzávalókat egy maga falú edénybe teszem és egy botmixszerrel összeturmixolom.
- Az áfonyát megmosom és lecsepegtetem.
- Egy teflon sütőben egy kis darab vajat felolvasztok és egy evőkanál segítségével négy kupacnyi tésztát halmozok. Egy kicsit ellapítgatom őket és lassú tűzön megsütöm. Fontos a lassú tűz, mert különben nem emelkedik meg kellően és a közepe nyers maradhat.
- Mielőtt megfordítanám 4-5 szem áfonyát teszek palacsintánként és ezzel együtt fordítom meg.
- A másik oldalt is készre sütöm. Porcukorral meghintve tálalom.
- Egy picit várni kell az evéssel, mert az áfonyák nagyon át tudnak melegedni.
Eszközök:
- botmixer, turmix, villa vagy habverő
- tál
- teflon
Előkészület: 10 perc
Sütési idő: összesen kb. 15 perc
Szólj hozzá!
Címkék: gyümölcs palacsinta gyors áfonya desszert 15 perc amerikai palacsinta gyerek barát
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.