Mazsom 2011.05.29. 14:58

Bodza ital házilag

 

Hurrá nyílik a bodza. Nem vagyunk egy szörpös család, de a bodza szörp minden évben a kivételek listájára kerül. Az évnek ez az időszaka, amikor egyre több folyadékot kíván az ember szervezete és egy üdítő aromás savanykás ital nagyon jól tud esni. Pici előkészületet igényel, majd két nap türelem és máris iható a bodza szörp.
Fontos, hogy olyan helyen szedjük a bodzát, ami távol esik a forgalmas utaktól és figyeljünk oda, hogy ne lakjanak rajta bogarak.
 
 
Hozzávalók:
-          1,5 liter víz
-          1,5kg cukor
-          5 dkg citrom sav (közértekben és patikában is beszerezhető)
-          2 egész citrom (lehetőleg bio, vagy nagyon alaposan meg kell mosni)
-          20-25 bodza virág (szép nagy kinyílt tányérok)
 
Elkészítés:
  1. A vizet és a cukrot felforralnom,  majd hozzáadom a citromsavat. Hagyom teljesen kihülni.
  2. A bodzát óvatosan leöblítem.
  3. Az üvegbe teszem a bodza virágokat és ráöntöm a kihűlt szirupot.
  4. A citromokat felszeletelem, kiszedem a magot, ha van benne és szépen lefedem a bodzát. Ügyelek arra, hogy ne lógjon ki a léből a bodzák virága.
  5. Hűvös helyen/hűtőben/kamrában két napig érlelem. Majd leszüröm és üvegekbe töltöm. A hűtőbe tárolom.
Eszköz igény:
-          lábos
-          egy nagy befőttes üveg
-          tölcsér
-          szűrő

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr542940947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása