2011.05.11. 16:21
Császárok morzsája, ahogy a nagyi csinálta
A császár morzsa nálam összefonódott a nagymamám ütött kopott kék vas lábosával. Fantasztikusan lehet benne, kellően ropogósra sütni a császár morzsát. De egy kicsit elszakadva a tradícióktól mostanában már teflonban szoktam sütni és abban is nagyon finom lesz. Nálunk barack vagy eper lekvárral a legkapósabb és ha marad másnap hidegen is nagyon szeretjük. És ami a legjobb benne, hogy reggel bekeverem, aztán a hűtőben pihen és este csak 5 perc munka van vele és már lehet sütni és melegen tálalni. Amikor ez van vacsira, akkor nem nagyon kell a népet az asztalhoz terelni, az illatára jön mindenki szépen sorban.
- A búzadarát elkeverem a liszttel majd felöntőm a tejjel és beteszem a hűtőbe, legalább egy órára, de ha többet áll akkor sem lesz semmi baja.
- A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
- A cukrot, a vaníliás cukor, és a tojás sárgáját jól kikeverem, majd a grízes tejjel összekeverem. Hozzáadom a reszelt citrom héját.
- A vajat odateszem egy teflonba, hogy felolvadjon és felmelegedjen. Elég nagy teflonban szoktam sütni. kb. 35 cm átmérőjű, ha nincs ekkora teflonod, akkor sütheted kettőben vagy kétszerre.
- Majd a tojás fehérjét három részletbe óvatosan hozzákeverem.
- A meleg teflonba öntöm és 8-10 percig közepes lángon sütöm. Majd egy fa lapáttal cikkekre vágom és átfordítom. Hagyom sülni, a fa lapáttal darabolom és időnként megkeverem. Kb. 20 perc alatt készül el.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.