A mézeskalács illata hozzátartozik a karácsonyhoz. Imádom az illatát, ami hosszú ideig kitart és belengi a lakást. Minden évben elég nagy mennyiségben készítek belőle. Most egy nagyon egyszerű, de dekoratív ötletet mutatnék meg Nektek. Ez egy mézeskalács lánc, girland. Egyszerűen elkészíthető és nagyon dekoratív.

Kiszúró formák szükségesek hozzá és ami a lényeg, hogy apró formákat választok. Kb. 2 cm magasak. Ezeket egy részét játék boltban vettem, de egyéb konyhafelszerelési boltban is lehet már ilyen apró formákat venni.
 
Hozzávalók:
-         mézeskalács tészta receptje szinte mindenkinek van, de egy későbbi posztban, majd felteszek mézeskalács receptet is
 
1.     A tésztát vékonyabbra nyújtom, mint ahogy szokás, kb. 0,5 cm és csak pár percig sütöm, mert vékonyak is és aprók is.
2.     Szimmetrikus formák esetében normál módon teszem a tepsire. A nem szimmetrikus formák esetében pedig az a felét normál módom a másik felét meg a kiszúráshoz képest arccal lefelé. Így amikor megsül, akkor meglesz a párja a ragasztáshoz.
3.      Hagyom kihűlni, majd sorba rendezem őket párosával. Az egyik mézeskalácsot beragasztózom, belehelyezem a szalagot és ráteszem a másik felét és egy kicsit tartom, amíg kihűl. Majd 10 cm-re elhelyezem a következőt és így haladok tovább.
 
 
Eszköz igény:
-          apró kiszúró formák (pl.: Szív, gomba, karácsonyfa, csillag, hullo csillag, maci)
-          ragasztó pisztoly – ragasztó „töltény”
-          szalag
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr712498355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása