Sütöttem már kenyeret vas lábosban, jénaiban, tepsiben, formában, de zacskóban még nem. Ezt is ki kellett próbálni és nagyon jó ötletnek bizonyult. Olyan ropogós héjú kenyeret sikerült alkotni, mint még soha. Nem vágtam be a nyers tésztát, így úgy repedt meg, mintha egy hegyvonulatot mintáztam volna meg. Tiszta földrajz órát idéző vonulatot alkottam.

 

Hozzávalók /2db kenyérhez/A recept felezhető/
-          500g rétes liszt + 1 ek liszt a formázáshoz
-          500g BL80 kenyérliszt
-          1 ek cukor
-          2 csomag szárított élesztő /2*7g/
-          1 késhegynyi aszkorbinsav (patikából)
-    2 csapott ek sikér
-          6,5dl langyos víz
-         
 
 
1.       A lisztet, cukrot, sikért, sót, élesztőt elkeverem, majd hozzáadom a vizet.
2.      10 percig jól kidagasztom, majd meleg helyen hagyom duplájára kelni.
3.      Megfelezem a tésztát, és jól átdolgozom. Két hengert formálok belőle.
4.      Lisztbe forgatom a két hengert és beleteszem a sütőzacskóba és lezárom a száját hagyom duplájára kelni.
5.      A sütőt előmelegítem 220 fokra (légkeverés) és 30-35 perc alatt készre sütöm.
6.      Amikor kész van azonnal felvágom a zsákot és kiveszem belőle a kenyeret. Rácsra téve hagyom kihűlni. Vigyázz a zacskóból felszálló forró gőzre.
 
 
 
 
Eszköz igény:
-          dagasztó karos keverőgép
-          tepsi
-          2 sütőzacskó
 
 
Elkészítési idő:  3 óra
Sütési idő: 220 előmelegített sütőben 30-35perc  (légkeverés)

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr922699729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása