Ez az az étel, amire mindig találunk indokot, hogy elkészítsük, annyira egyszerű, mint az “egyszeregy”. Olyan illata van, ami belengi az egész lakást és úgy szállingóznak be a konyhába a családtagok, mint amikor valami nagyon csokis csoda sül a sütőben. Nem lehet elrontani, bomba biztos. Mi most barna rizzsel és csemege uborkával ebédeltük. 
PAROLT SULT CSIRKE DSC_0006.JPG
Több oka van annak, hogy gyakran eszünk ilyen sült párolt csirkét:
1. Frissen készül, de nem kell mellette állni, közben lehet tenni venni, akár egyet társasozni is a gyerkőcökkel
2. Nem lehet kiszárítani a csirke mellet, nagyon omlós, szaftos és puha lesz a csirke.
3. Előre is elkészítheted és könnyen melegíthető, a saját szaftjában lefedve.
4. Ha esetleg marad belőle, akkor hideg sültként is nagyon jól működik. Nagyon finom szendvicsekben vagy salátaként.
5. Ha nálunk valaki lebetegszik, akkor valahogy mindig felkerül a menübe, mert olyan igazi házias, gyomor simogató íze van.
6. Felnőttek és gyerekek is nagyon szívesen eszik nálunk.
Hozzávalók:

  • egy bőrös csirkemell
  • bors
  • szerecsendió
  • kis fej vörös hagyma
  • fél zöld paprika vagy fél kápia paprika
  • 4 dkg vaj
  • 3 ek olaj
Elkészítés:
1. A csirkemellet megmosom és szárazra törlöm. Sózom borsózom és jól megszóróm frissen reszelt szerecsendióval.
2. Egy fedhető lábosba beleteszem az olajat és a vajat és felhevítem. Ebbe belehelyezem a csirkemellet és mind a két oldalán 3-3 percig pirítom. Amikor ezzel megvagyok beledobom a hagymát és a paprikát.
3. Lefedem és nagyon alacsony hőfokon mind a két oldalt kb. 20-20 percig párolom. Be szoktam állítani a sütő óráját így el is lehet feledkezni róla és lehet társasozni
4. Isteni illat lengi be a lakást.
5. Mi krumpli pürével, párolt rizzsel, rizi-bizivel, salátával, párolt zöldkörettel szoktuk enni.
Eszköz igény:
- fedhető lábos
- hús csipesz a hús forgatásához

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr45067275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.08. 09:34:10

így van, jöhet!
Sőt remélem ha az ebéd nem is, de a vacsora már lehet az!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása