2012.11.14. 16:14
Kókuszgolyó, mézzel és nutellával
Ahány ház annyi szokás, ami a kókuszgolyót illeti, a mi házunkban nem volt kókuszgolyó recept, mert sem a nagymamám sem pedig az anyukám nem csinált soha sem. Én nagyon szeretem, sokszor leptem meg magam a Széna téri nápolyisnál egy jó kis kókusz rúddal. De kár, hogy már nincsen ott az a kultikus bódé. Több recepttel is próbálkoztam, de nem igazán ízlettek. Úgyhogy nekiálltam, érzésre összeállítani egyet, azt hiszem megtaláltam a számomra igazán finom ízt és állagot, mert az ízen túl az állaga is nagyon fontos.
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált keksz (én most a Detki darált kekszet vettem, de otthon is le lehet darálni, de szerintem nem éri meg a macerát.
- 20 dkg vaj felkockázva
- 3 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 ek rum
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 ek méz
- 2 ek nutella
- 2 ek sárgabarack lekvár
- 8-10 ek tej
- csipet só
- kókusz reszelék a hempergetéshez
- Az összes hozzávalót, kivéve a kókusz reszeléket egy tálba teszem és egy összedolgozom én géppel csináltam.
- Egy kellemesen lágy tésztát kaptam. Lágynak kell lennie két okból, ha nem lágy akkor nem tapad meg rajta a kókusz reszelék és a vaj a hűtőben még keményít rajta egyet. Ha nem elég lágy akkor lekvárt vagy tejet lehet még hozzáadni.
- Diónyi golyókat formálok belőle, melyeket egy tálcára sorakoztok. Amikor megvagyok, akkor kezdek bele a hempergetésbe.
- Hűtőben jól záródó dobozban tárolom.
Eszköz igény:
- keverőgép
- tál
- tál a hempergetéshez
- jól záródó műanyag doboz
Elkészítési idő: 15 perc
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.