Mazsom 2011.07.29. 10:13

Elindult a BAB!

Az utóbbi időben az életünk a babról szól,. olyan sok termett idén, hogy alig győzzük. Szedjük pucoljuk, vagdaljuk, forrázzuk, mélyhűtjük, üvegekbe tesszük szárazdunsztba altatjuk. De a lényeg örülünk neki és nagyon szeretjük.

De most egy másik BAB-ról szeretnék írni Nektek egy helyről amit BAB-nak hívnak és nagyon szeretem és nagyon örülök neki, hogy van ilyen. Ez a BAB a Balatoni Autentikus Bio- és Látványpiac Gyenesdiáson ütötte fel a fejét és kezd egyre ismertebb és népszerűbb lenni. Nagyon nagy híve vagyok a helyi termelői piacnak. Mi is amit nem termelünk meg, azt  mi is próbáljuk a helyi piacról kistermelőktől beszerezni.

 

A legnagyobb öröm az volt számomra, hogy igazi balatoni halpiac is helyet kapott itt ezen a piacon, ahol balatoni halakat lehet kapni frissen és sütve is. Egykoron természetes látvány volt a halpiac a Balatonon, ahol a halászok a hajnali fogást kínálták a vásárlóknak. Számomra mindig egy nagy talány, hogy miért nem lehet a Balatonon helyi halat kapni. Ennek természetesnek kéne lennie, hogy amit ott hajnalba kifognak, azt rögtön a piacon meg is lehessen venni. Végre van egy ilyen helym mert végre megnyílt az első balatoni halpiac. Lehet itt kapni busát, kecsegét, keszeget, angolnát, füstölt busát, hogy csak egy párat említsünk a halak közül.

 

Természetesen ha piac akkor van itt friss zöldség, gyümölcs,tojás, sajt, füstölt árú, méz, lekvár is, de találunk itt helyi iparművészek árúit is szőtteseket, kerámiákat vagy kézi készítésű szappanokat is. A helyi asszonyok által sütött rétest és linzert nem szabad kihagyni. Nekünk a még langyos túrós linzer ízlett a legjobban.

Még kezdetni fázisban van a hely, teltházat még nem ismerik, de az ott árulók és a vásárlók hisznek benne és hétről hétre nő az érdeklődés.

 

 

  •  Piac minden nap nyitva van november elejéig. 
  •  Hétfőn a halpiac zárva
  •   Kulturált mosdó
  •   A stand tőszomszédságában a Kárpáti korzó szabadidőpark mellett
  •  Ingyenes parkolás (Gyenesen sehol sem kell fizetni)
  •  Helyi termékek
  •  Bio terméket
  •   Időnként póni lovaglás 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr683109016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása