Újabb begyűjtő körútról jöttünk haza tegnap este a kertből és egy gyors vacsorát alkottam belőle, ami nem igazán gyomor kímélő, de nagyon nagyon finom lett. Ez egy olyan étel , amiért még az olajszagot is megbocsájtom a lakásban. A gyerekek bodza szörpöt ittak, mi meg elfogyasztottuk hozzá a megmaradt sört, nehogy kárba vesszen.


 

Hozzávalók:

Sörtésztához:

-          4 tojás

-          20 dkg liszt

-         2dl sör

-         

 

-          10 db tök virág vagy cukkini virág

-          25 dkg zöld bab

-        1 liter olaj a sütéshez

  1.  A sörtésztához valókat egy tálba alaposan csomómentesre keverem.
  2. A virágokat óvatosan megmosom és papírtörlőn, jól leszárogatom.
  3.  A babot megpucolom megmosom és jól megtörölgetem.
  4. Az olajat egy serpenyőben felforrósítom, majd a folyékony tésztába mártott virágokat óvatosan belehelyezem. Ha nem tapadna eléggé a tészta a zöldségekhez, akkor még egy kis lisztet lehet tenni a tésztába.
  5. Ugyanígy járok el a babbal is, ami kicsit szöszmötölős meló, de megéri.
  6.   Szűrő kanállal papír törlőre szedem és leitatom a felesleges olajat.

 

 

 JÓ TANÁCS: Úgy bundázd be őket, hogy mindenhol befedje a tészta, mert különben a víz távozni tud a zöldségből és akkor tud nagyon fröccsenni.

 

Eszköz igény:

-          tál

-          egy serpenyő a sütéshez

-          szűrő kanál

-          papír törlő a felesleges olaj leitatáshoz és a zöldségek szárogatásához.


Elkészítési idő:  15 perc

Sütési idő: 15 perc

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr703086690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása