2011.07.21. 16:24
Sörtésztában rántott zöldbab és tökvirág
Újabb begyűjtő körútról jöttünk haza tegnap este a kertből és egy gyors vacsorát alkottam belőle, ami nem igazán gyomor kímélő, de nagyon nagyon finom lett. Ez egy olyan étel , amiért még az olajszagot is megbocsájtom a lakásban. A gyerekek bodza szörpöt ittak, mi meg elfogyasztottuk hozzá a megmaradt sört, nehogy kárba vesszen.
Hozzávalók:
Sörtésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- 2dl sör
- só
- 10 db tök virág vagy cukkini virág
- 25 dkg zöld bab
- A sörtésztához valókat egy tálba alaposan csomómentesre keverem.
- A virágokat óvatosan megmosom és papírtörlőn, jól leszárogatom.
- A babot megpucolom megmosom és jól megtörölgetem.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítom, majd a folyékony tésztába mártott virágokat óvatosan belehelyezem. Ha nem tapadna eléggé a tészta a zöldségekhez, akkor még egy kis lisztet lehet tenni a tésztába.
- Ugyanígy járok el a babbal is, ami kicsit szöszmötölős meló, de megéri.
- Szűrő kanállal papír törlőre szedem és leitatom a felesleges olajat.
JÓ TANÁCS: Úgy bundázd be őket, hogy mindenhol befedje a tészta, mert különben a víz távozni tud a zöldségből és akkor tud nagyon fröccsenni.
Eszköz igény:
- tál
- egy serpenyő a sütéshez
- szűrő kanál
- papír törlő a felesleges olaj leitatáshoz és a zöldségek szárogatásához.
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 15 perc
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.