Aki a csokoládét szereti és Sopronban jár NEM szabad ezt az élményt kihagynia. Jó pár hónappal ezelőtt hallottam először a Harrer Csokoládéműhelyről és már egészen el is felejtettem, de a tudat alattiban biztosan ott motoszkált ez az információ, hogy ide el kell mennünk. Úton Sopronba jutott eszembe, hogy én valamit meg szerettem volna kóstolni Sopronban és nagyon jól tettük. A múlt hétvégén Sopronbánfalván jártunk a Karmelita Kolostor szálláson, ami egy külön bejegyzést érdemel szállás, hangulat és gasztronómia terén is.

 

A Harrer név nem ismeretlen a Soproniak számára, mert cukrászda kettő is volt már a városban, de ez az új impozáns modern csokoládéműhely 2009 júliusában nyitotta meg kapuit, ahol minden kapható ami szem szájnak ingere. Nagyon grandiózus, de mégis barátságos, világos egyterű cukrászdába léphetünk, ahol egy bolt és egy kóstolóterem is helyet kapott. És hely külön érdekessége, ami hazánkban még nem gyakori, hogy egy hatalmas üveg falon keresztül betekintést kaphatunk az üzembe is.

 

Szerencsénk volt mert szombat lévén és nagyon nagy volt a sürgés forgás, ha jól emlékszem 10 cukrász és cukrász tanuló is sürgött forgott az üzemben. A csokoládé kóstoló alatt nyomon követhettük az esküvői torták és egyéb csodák készítését. A teraszt sajnos nem tudtuk élvezni, mert szeles hideg időnk volt, de az is igencsak impozáns és hívogató.

Igazi családi vállalkozásként működik ez a cukrászda, ahol az osztrák cukrász férj és a magyar feleség (aki a cég egyéb ügyeit intézi) közös munkájának a gyümölcse ez a birodalom. Karl Harrer élete álma teljesült azzal, hogy régi titkos szerelme - a csokoládékészítés - most végre valóság lett. Az osztrák eredetű Harrer cukrászdinasztia hosszú évek óta kényezteti vendégeit a legkülönbözőbb édes finomságokkal - azaz pontosan négy generáció óta. Az egész cukrászatot áthatja a családtagok alapfilozófiájával: csakis a legjobb minőséget és választékot kínálni - mindezt modern, kellemes környezetben. Innen ebből az üzemből látják el csokoládéval a többi Soproni cukrászdájukat és az osztrák üzleteket is.

Szívvel-lélekkel és szakértelemmel választják ki a gyártás során felhasznált összetevőket, melyek csak nemes ültetvényekről származhatnak. A mogyoró, a mandula, a pisztácia, a kandírozott gyümölcsök mind-mind a legjobb termőhelyekről kerül hozzánk. A marcipán, a csokoládé és a nugát egyenesen Belgiumból és Franciaországból érkezik Sopronba.

 

A csokoládéról többet is megtudtunk, a kóstoló során. Naponta két időpontban van garantált kóstoltatás 10 és 14 órakor, de előzetes bejelentkezés szükséges.

-      egy pohár pezsgő trüffel golyóval (alkoholos vagy alkohol mentes verzióban is)

-      kisfilm vetítése a csokoládékészítésről

-      csokoládékóstoló

-      nyers csokoládé

-      étcsokoládé

-      tej - és fehércsokoládé

-      különböző ízesítésű csokoládék

-      csokoládé szökőkút friss gyümölcsökkel

-      csokoládéital kóstoló

Számomra a legnagyobb élményt a kóstoló végén kinyíló szekrényekből előgördülő fiókok látványa volt, ahonnan mindenki kedve és ízlése szerint válogathatott és kóstolhatott a ház csokoládéiból. A kedvencem a Liszt névre keresztelt csokoládé (sárga barackos) és a rózsa borsos fekete csokoládé volt.

 

Javaslom mindenkinek, hogy aki Sopronban jár nem hagyja ki ezt az élményt.

 

Kóstoltatási időpontok:
Hétfőtől-Vasárnapig 10.00 és 14.00 órakor

Kérjük időpont egyeztetés miatt az alábbi elérhetőségeken jelentkezzenek:
office@harrerchocolat.com
Tel. +36 99 505 904

Telefonon történő bejelentkezés esetén azonnal tudnak időpontot adni a kóstolóhelységbe, amennyiben e-mailben kérsz időpontot, úgy azt két munkanapon belül igazolják visszai.

Csokoládékóstoló ára:
Felnőttek részére: 1.990 Ft / fő

Gyermekeknek 15 éves korig: 1.490 Ft / fő

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
Harrer Chocolat Kft. / 9400 Sopron / Faller Jenő u. 4.

 Tel.Fax +36 99 505 904
Nyitva tartás: H-Szo: 7.30–19.30 V: 9.00–19.30

Forrás: www.harrercafe.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr283030485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása