A gombhoz a kabátot effektus nagyon igaz volt erre a tortára, amit a hétvégén alkottam. Rögtön kettőt is késztettem belőle egyet a hugicámnak egyet meg Sasinak. Az ajándékot csomagoltam egy nagyon szép lepkés papírba, és ez ihlette a tortákat. Nagyon csajosra sikeredett és nagyon passzolt a csomagoló papírhoz.
 
 
 
Hozzávalók (1 kis méretű tortához 18-20cm)
Piskóta:
-          3 tojás
-          15dkg vaj
-          15dkg cukor
-          15 dkg liszt
-          1 csomag vaníliás cukor
-          1 csomag sütőpor
-          Sütéshez a tepsihez vaj és egy kicsi liszt
Krém:
-          1 natúr Philadelphia sajtkrém
-          2 ek Görög joghurt
-          fél citrom leve és héja
-          2 ek porcukor
-          1 csomag vaníliás cukor
Plusz:
-          eper lekvár
-          10 szem friss eper felszeletelve
-          20- 25 dkg fehér marcipán
-          4-5 dkg rózsaszín és lila marcipán
-          porcukor a nyújtáshoz
 
 
  1. Keverőgép segítségével a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd egyesével hozzáadom tojásokat. Végül pedig a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A torta formát (18cm-20-es) kivajazom és kilisztezem, majd beleöntöm a tésztát és elegyengetem.
  3. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben készre sütőm. (30-35 perc) Tűpróba.
  4. Hagyom kihűlni, majd három részre felvégom.
  5. A krémhez valókat egy tálba teszem és simára keverem.
  6. A következő sorrendben kenem meg a tortát.(vékonyan kend a krémmel)
    1. legalsó szint teteje - eper lekvár
    2. középső szint alja –krém
    3. felső szint – krém és a rá szelelt eper
    4. majd az egész tortát bevonom a krémmel
    5. Majd elkezdem a három hozzávalót rétegezni egy nagy tálba. Piskóta kockák, rácsorgatok 2-3ek eper lekvárt, majd a krémet és így tovább. A tetejére a krém jusson.
  7. A marcipánt kinyújtom egy szitált porcukorral megszórt szilikon nyújtódeszkán, majd a sodrófa segítségével ráhelyezem ls körbe vágom.
  8. Végül a színes marcipánból vágott lepkékkel és virágokkal tetszés szerint dekorálom.

 

 

Eszközök:
-          kapcsos torta forma 18/20cm
-          keverőkaros robotgép
-          citrom reszelő
-          szilikonos nyújtódeszka
-          sodrófa
 
Sütési idő: 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 perc . Tűpróba.
Elkészítési idő: 1 óra

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr92966205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása