Az utóbbi időben annyi időt töltünk a szabadban, amennyit csak lehet. Így a vacsorák elkészítésére igencsak kevés idő marad. Ez a különleges pizza, hatalmas sikert aratott és sokkal egyedibb, gyorsabb és finomabb volt, mintha rendeltünk volna. Először nem ezt szántam vacsorára, de valahogy pizzához támadt kedvem és milyen jól döntöttem. A barátnőm azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy ő imádja a spárgát és spárga szezonban spárgát eszik spárgával, de legnagyobb szívfájdalmára gyerekeivel nem nagyon tudja megetetni. Azt kérte, hogyha van olyan spárgás receptem, amit szerintem egy gyerek megeszik, akkor gyorsan posztoljam, mielőtt vége lesz a szezonnak. A mi gyerekünk megette és nagyon ízlett neki ez a különleges pizza. Így nálunk 100%os volt a siker, Hajrá Kati és a sok-sok gyerek. Kóstoljátok meg anya kedvéért!
 
Hozzávalók:
1 csomag konyhakész pizza tészta (olíva olajos SPAR pizza tésztát használtam) Természetesen házi tésztával is működik.
5ek tejföl (20%)
6 szelet Serrano sonka
15 szál nagyon zsenge zöld spárga
2 szál lila újhagyma
20dkg sajt ( TILSITI, eidami vagy más reszelhető sajt egyéni ízlés szerint)
frissen őrölt bors
1 maréknyi dió
 
  1. A kész pizza tésztát kihengergetem és a vele együtt csomagolt sütőpapírral együtt a tepsire teszem. Megkenem tejföllel, majd a Serrano sonkát kézzel széttépkedem és ráhelyezem. Az új hagymát felkarikázom és rászórom, majd frissen őrölt borssal ízesítem.
  2. A zöld sárgát megmosom, majd egyesével megfogom és elkezdem hajlítani, ahol elsőre törik azt a részt nem használom fel csak a virág felőli részét. Így csak az igazán friss része kerül a pizzára. Ráhelyezem a pizzára a spárgát.
  3. Megszórom az egészet reszelt sajttal, majd a kézben durvára tört dióval meghintem.
  4. 200 fokra előmelegített légkeverős sütőbe 10-12perc alatt, készre sütöm.
 

 Eszköz igény:

- tepsi
 
Elkészítési idő: 15-20 perc
Sütési idő: előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben 10-12 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr132936690

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nagy Zsófia | PALACSINTA 2011.05.28. 16:02:30

Gondban van a tészta tündérFérjhez megy a lányaNézegeti varázskönyvétMit ad vacsorára Sütök pettyes palacsintátKezdődjék a mókaTojássárga napkorongjátLágyítsa a szóda Fél liter tej kevés cukorSzakadjon a lisztesőÖlbe veszi merőkanálForró olaj éget...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása