2011.03.02. 07:03
A krumpli főzelék párja, egyben sült fasírt
A gombócos fasírt az igazi fasírt, de most olyan nagy volt a rohanás, hogy arra sem volt időm, hogy gombócokat készítsek. Stefániának indult, de a végén mégsem tettem a közepébe főtt tojást, és az igazat megvallva nekem, így még jobban ízlett.
Hozzávalók /2db 30 cm rúdhoz /
- 1 kg darált sertés hús
- 3 egész tojás
- 2 fej vörös hagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 10 ek zsemlemorzsa
- 10 ek tej
- 1 ek édes piros paprika
- frissen őrölt bors
- fél frissen őrölt szerecsendió
- só
„Sütéshez”:
- 4 ek olaj
- szalonna szeletek
1. A tojást felverem, a hagymát apróra vágom és az összes hozzávalót összekeverem, összegyúrom.
2. A tepsibe beleöntöm az olajat.
3. A masszát két részre osztom. Egy nagy vágódeszkát vagy a konyhapultot enyhén bevizezek és vizes kézzel 30cm hosszú hengert formálok belőle. Jó tömör legyen és a felülete sima legyen. Fontos, hogy jól el legyen dolgozva, mert akkor nem reped meg.
4. Egymás mellé teszem a két rúd fasírtot és szalonna szeleteket teszek a tetejére. Én most szalonna taréjokat tettem a tetejére.
5. Majd 160 fokos légkeveréses sütőben 1 óra alatt készre sütőm.
6. Hidegen és melegen is kiváló.
Eszköz igény:
- tál – a massza kikeveréshez
- tepsi
Elkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 160 fokos légkeveréses sütőben 1 óra .
Szólj hozzá!
Címkék: feltét fasírt hús étel
A bejegyzés trackback címe:
https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr332693771
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.