A gombócos fasírt az igazi fasírt, de most olyan nagy volt a rohanás, hogy arra sem volt időm, hogy gombócokat készítsek. Stefániának indult, de a végén mégsem tettem a közepébe főtt tojást, és az igazat megvallva nekem, így még jobban ízlett.

 

 Hozzávalók /2db 30 cm rúdhoz /
-          1 kg darált sertés hús
-          3 egész tojás
-          2 fej vörös hagyma apróra vágva
-          4 gerezd fokhagyma, összezúzva
-          10 ek zsemlemorzsa
-          10 ek tej
-          1 ek édes piros paprika
-          frissen őrölt bors
-          fél frissen őrölt szerecsendió
-         
 „Sütéshez”:
-          4 ek olaj
-          szalonna szeletek
                                   
1.       A tojást felverem, a hagymát apróra vágom és az összes hozzávalót összekeverem, összegyúrom.
2.       A tepsibe beleöntöm az olajat.
3.       A masszát két részre osztom. Egy nagy vágódeszkát vagy a konyhapultot enyhén bevizezek és vizes kézzel 30cm hosszú hengert formálok belőle. Jó tömör legyen és a felülete sima legyen. Fontos, hogy jól el legyen dolgozva, mert akkor nem reped meg.
4.      Egymás mellé teszem a két rúd fasírtot és szalonna szeleteket teszek a tetejére. Én most szalonna taréjokat tettem a tetejére.
5.       Majd 160 fokos légkeveréses sütőben 1 óra alatt készre sütőm.
6.       Hidegen és melegen is kiváló.
 
 
Eszköz igény:
-          tál – a massza kikeveréshez
-          tepsi
 
 
Elkészítési idő:  10  perc
Sütési idő: 160 fokos légkeveréses sütőben 1 óra .
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr292693771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása