2011.02.26. 21:09
A szárított kovász próbája, egy teljes kiőrlésű rozs kenyér
Számomra nagyon meglepő dologgal lepett meg a barátnőm, egy zacskó szárított kovásszal. Eddig még nem hallottam róla, de rögtön ki kellett próbálnom, hogy a zacskóba zárt csoda életre keltse a kenyereimet. Egy német bio termékről van szó, amire soha nem mozdultam volna rá, mert az alap német nyelvtudásomban nem szerepel a kovász szó németül (Sauerteig). Így lehet, hogy már jó párszor elsétáltam mellette, de most végre beköltözött a konyhámba. Elsőre a hátulján levő receptet próbáltam ki, annyi különbséggel, hogy teljes kiőrlésű lisztet használtam. Nagyon klassz igazi jó kis szaftos tömör nagyon jó ízű rozskenyér lett a végeredmény, már alig várom, hogy más kenyereket is kipróbáljak vele, biztos hallotok még a szárított kovászról.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.