Ahogy apósom mondaná, ezzel az ebéddel aratni is lehet menni, úgy gondoltam, hogy hólapátoláshoz is jó lesz. Hatalmas adag kerekedett ki belőle, de ahogy az időjárás előrejelzést nézem, el fog fogyni. Nem tudom megmondani, hogy miért szeretem annyira a tarhonyát, de nagyon szeretem. Gyerekkoromban, ha a nagyapámékhoz, mentem mindig tarhonyát kértem paradicsom szósszal. Bármit elkészítettek volna, mindig meg is kérdezték hátha, de én mindig ezt válaszoltam, hogy tarhonyát kérek paradicsomszósszal. A suliban is örültem ha tarhonya volt a menzán, talán azért, mert ezt nehéz volt elrontani. Ki tudja, a lényeg az, hogy szeretem és ez a hólapátolós egytálétel is nagyon finom lett.

 

 

 
Hozzávalók /8 adag/ Könnyen felezhető a recept
-          80 dkg sertés comb felkockázva
-          4 közepes fej vörös hagyma (3 felaprítva + 1 egészben)
-          8db kisebb krumpli felkockázva
-          1db zöld paprika felkockázva
-          50 dkg tarhonya
-          4 ek olaj
-          2 ek őrölt piros paprika
-         
 
-          savanyúságnak uborka, ecetes paprika
 
1.       A 2 evőkanál olajon elkezdem píri tani a tarhonyát, mellé dobok egy fej vöröshagymát. ettől szerintem jobb íze lesz a tarhonyának. Folyamatosan kevergetem, hogy egyenletesen piruljon. mikor kellően barna lett, akkor átborítom egy tálba. A lábost egy papír törlővel kitörlőm.
2.       Bele az olaj, rá a felaprított hagyma, üvegesre párolom, majd sózom.  Közben a tarhonyával együtt pirult hagymát óvatosan felaprítom és azt is hozzáteszem a többi hagymához, ne vesszen kárba. Forró, úgyhogy óvatosan.
3.      Rászórom a pirospaprikát egyet keverek rajta és ráteszem a felkockázott húst, sózom. majd egy fél pohár vizet öntök alá és egy órát hagyom főni.  Hozzáteszem a felkockázott paprikát is.
4.      Majd mehet hozzá a krumpli és a már megpirított tarhonya is. Majd felöntöm másfél liter vízzel. Lefedve lassú tűzön 25 percig főzőm. 5 percenként átkeverem. Ellenőrzőm, hogy megpuhult-e a krumpli és a tarhonya. Ha megitta a vizét akkor öntök még hozza, majd a végén lefedve hagyom még egy órát pihenni.
5.       Ecetes uborkával vagy csalamádéval fantasztikus egytálétel lesz belőle.
 
 
 
Eszköz igény:
-          lábos
 
Elkészítési idő:  2 óra
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr102615315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Breka 2011.01.26. 19:51:52

De jó, hogy olyan a recept, amiben nincsen kolbász! Szerintem azzal lehet leginkább elrontani, amikor ilyen zsírosabb húsfélék is vannak benne.
És nekem is a menzán a tarhonya volt a kedvencem, valami miatt annyira jó íze van.

Breka 2011.01.26. 19:52:42

Volt már olyan, hogy bár volt itthon ebéd, én lementem a sarki menzára enni tarhonyát, mert hazafele jövet megcsapta az orromat az illata!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása