2011.01.08. 15:46
Sváb gombóc – a férfiember álma és a húsleves koronája
Soha életemben nem hallottam erről az ételről, mindaddig amíg férjhez nem mentem egy részben sváb család gyermekéhez. Annyiszor hallottam a drága férjemet álmodozni erről a gombócról, hogy ő ilyen finomat még nem evett és akkor is csak egyszer egy igazi sváb lakodalomban Pilisvörösváron. Miden követ megmozgatva kutatásba kezdtem, hogy kiderítsem, hogy mi is ez a titokzatos sváb gombóc, amit levesbetétként ettek a svábok. Hosszas kutakodás után összegyűlt annyi információ, hogy a férjem névnapjára szánt ebédkor titokban nekiláttam, hogy elkészítsem ezt a gombócot. Igencsak izgultam, hogy miként fog sikerülni. A készítés közben már megbántam, hogy nem csináltam előtte egy próbát, de akkor nem lett volna meglepetés. Hát elkészült a nagy mű, a boldogság és a meghatottság nagyon nagy volt, megérte a fáradozást, a keresgélést és az olaj szagot. :) Tényleg mennyei és a húslevest egy újabb dimenzióba emeli. Azóta felkerült az általam készített és kitapasztalt verzió a családi hétvégi kívánságlistára.
Hozzávalók:
· 1 trackback 2 komment
Címkék: leves máj sváb levesbetét tészta helyett olajban sütés kacsa máj csirke máj
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Németh Bálint - KONYHANYELV 2011.01.10. 09:35:51
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2011.01.12. 13:41:55
Mazsom · http://www.mazsakonyhaja.blog.hu 2011.01.16. 21:49:42
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal