2010.11.30. 22:02
Répakrém leves, hópehellyel
Be kell valljam, szeretem a répa főzeléket és ezek után úgy gondoltam, hogy a répa levest is szeretni fogom. Nekiláttam egy jó kis meleg téli leves előállításának és nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 1 kg sárga répa (karikázva)
- 1 fej vörös hagyma
- 2 ek olíva olaj
- 1 ek liszt
- 1 liter víz
- 2 dl tejföl (20%)
- 1 kk kakukkfű
- só
- frissen őrölt színes bors
1. Olíva olajon megpárolom a hagymát, majd rádobom a felkarikázott répát és megpárolom.
2. Amikor megpárolódott rászórom a lisztet és egy percig keverem.
3. Hozzáadom a tejfölt felöntöm a vízzel és felforralom. Sózom borsozom és a kakukkfűvel ízesítem.
4. Botmixerrel pépesítem és készen is van.
5. Levesbetétnek az német típusú almás rétesből elcsent levestésztából szaggattam hópelyheket és azzal tálaltam. Passzol hozzá a pirított barna kenyér is.
Eszköz igény:
- lábos
- botmixer
Elkészítési idő: 30 perc
A bejegyzés trackback címe:
https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr342479880
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
kingad 2010.12.01. 18:39:58
már megint jó az időzítés:))) (m örülni fog:)))