Tortilla nálunk szinte mindig van itthon, ez a jolly joker, amikor nincsen itthon kenyér. Percek alatt lehet belőle finom és reggelit vagy vacsit készíteni. Az aprónép sós palacsintának hívja, és ez a név még vonzóbbá teszi számukra. Az avokádó krém nagyon passzol hozzá, de tejföllel , paradicsom szósszal is kitűnő. Jó avokádót venni az utóbbi időben igencsak nagy kihívás, vagy olyan kemény, hogy szinte soha nem fog megpuhulni, vagy puha és már belülről barna foltokkal tarkított. Próbálkoztam én már sok féle módszerrel, barna papír zacskóba tenni, fiókba tárolni, de be kell valljam lutri. De rátaláltam az azonnal ehető fekete héjú avokádóra (READY TO EAT), barnás fekete héja van, amit tényleg azonnal lehet enni és nem éri az embert kellemetlen meglepetés.
Hozzávalók:
Sajtos tortillához
-          egy csomag tortilla (8db) (Santa Maria vagy Aldi, Lidl itt szezonális termék)
-          12 szelet sajt (trappista, pannonia, eidami lehet vegyesen is.) Három szelettel számoltam 2 tortillánként.
-         
Avokádó krém:
-          két darab avokádó
-          fél lime (leve)
-          ping-pong labdányi lila hagyma (nagyon apróra vágva)
-         
-          bors
 
 
1.       Az avokádókat félbe vágjuk, a magját kivesszük. A magot úgy a legegyszerűbb kivenni, ha a kés élével rácsapunk és egy picit elfordítjuk a kést, és máris kiemelhetjük a magot. Egy kiskanállal egy tálba kanalazzuk a húsát, egy villával összetörjük és a fél lime levét azonnal rácsavarjuk, nehogy elkezdjen barnulni.
2.        A hagymát nagyon apróra vágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk egy-két percig. Így lágyabb lesz az íze. Majd belekeverjük az avokádóba, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
3.       A teflont felforrósítjuk, majd takarékra vesszük. A tortillát vizes kézzel átsimítjuk, belefektetjük a teflonba, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megmelegítjük. Kivesszük és egy újabb vizesített tortillát helyezünk a teflonba, az egyik oldalát megmelegítjük, majd megfordítjuk és megpakoljuk sajttal picit megsózzuk és az előzőekben átmelegített tortillával lefedjük. Addig melegítjük, amíg a sajt el nem olvad benne. Közben egyszer átfordítjuk.
4.       Nyolc cikkelyre vágjuk és melegen tálaljuk.
 
 
Eszköz igény:
-          nyeles teflon
-          kisebb tál (avokádó krémhez)
 
TIPP: Én két teflonnal szoktam csinálni, így gyorsabban megy és nem hűl ki, amire asztalhoz ülünk.
 
 
 
Elkészítési idő:  15 perc
Sütési idő: 3-3 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr692464092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása