2011.02.08. 14:08
Kókuszos rákfarok, édes chili mártással
Telet láttam és tavaszt éreztem. A hétvégén lent voltunk a Balatonon, csodás érzés volt. Álltam a Keszthelyi mólon, előttem a kőkeményre befagyott Balaton, és a nap olyan erővel sütött ránk, minta tavasz lenne. Olyan volt, mint egy meseország. Meg tudom érteni Eötvös Károlyt, amikor így írt, Az utazás a Balaton körül című művében (1900):
Hozzávalók (2 személyre)
- kb. 16 db nagyobb méretű pucolt rákfarok ( Ha mirelit, akkor egy nap alatt kiolvad a hűtőszekrényben, ha a konyhában olvasztod, akkor kb. 2-4 óra, de zacskostúl hideg vízbe téve gyorsíthatod az ügymenetet, de soha nem tedd mikroba)
Panírozáshoz:
- 1 tojás
- 1 kevés liszt
- kókusz reszelék
Sütéshez:
- olaj
Tálaláshoz:
- lime
- édes chili szósz
- friss zöld saláta
1. A mirelit rákot kiolvasztottam, leöblítettem és lecsepegtettem.
2. Majd hagyományos módon bepaníroztam, annyi különbséggel, hogy a zsemlemorzsa helyett, kókusz reszelékbe forgattam a rákokat.
3. Olajat öntöttem egy serpenyőben, annyit, hogy ellepje a rákokat, megmelegítettem (ne legyen túl forró az olaj) és két adagban kisütöttem a rákokat. Papír törlőre szedtem őket.
4. Friss salátával, lime-mal és édes chili szósszal tálaltam.
Eszköz igény:
- szűrőkanál
- serpenyő a sütéshez
- kiemelő kanál
Elkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: Pár perc nem túl forró olajban
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.