Tojást festeni nem olyan egyszerű dolog, főleg gyerekkel nem. Nem a bonyolultságán van a hangsúly, hanem azon, hogy a festék ami megfogja a tojást, az minden mást is megfog. És nem vagyok annak a híve, hogy az egész lakás tojás festékben ússzon. Így aztán nem a klasszikus módon dekoráltuk a tojásokat. Szalvéta technikát használtunk és így olyan díszt készítettünk, ami passzolt a terítékhez. Senki nem lett festékes és jó buli volt. 

TOJAS DEKOPAZS (2).JPG

Hozzávalók:

  • húsvéti apró mintás szalvéta
  • dekupázs ragasztó
  • ecset
  • kifújt tojás (lehetőleg fehér héjú) / de lehet sima főtt tojás is
  • Cif – ezzel tudod a pecsétet eltüntetni a tojásról
  • spékelő tű
  • olló

TOJAS DEKOPAZS (1).JPG

  1. Tojásokat alaposan megmosom és Cif-fel lemosom róla a pecsétet, majd kifúrom. Idén jó dolgom volt, mert a szupi kis DREMEL fúrómmal gyönyörű lyukakat tudtam fúrni. Aztán spékelőtűvel jól megmozgattam a tojást belül és így tényleg könnyű kifújni.
  2. Megszárítom a tojásokat.
  3. A szalvétából kivágjuk a mintákat, csak a felső rétegre lesz szükség.
  4. Ragasztóval bekenjük a tojás egy felét rátesszük a szalvétát és óvatosan átkenjük a ragasztóval, megvárjuk amíg megszárad és utána a másik oldalt is dekorálhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr185186969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása