A szilveszteri lencséből valahogy nem akart idén a füstölt hús fogyni, így valamit ki kellett találnom, hogy ne vesszen kárba és jó szívvel egye meg a család. A friss kenyérnek ki tudna ellenállni. Így nekiláttam és a karácsonyra kapott bagett sütő tepsit bevetve egy jó kis füstölt hússal és a póré hagymával töltött bagettet készítettem.

Úgy tűnt el a három bagett, mintha nem is lett volna! Senkinek sem tűnt fel, hogy a napok óta tologatott füstölt hús kelt új életre és kapott új kabátot. És nem volt bonyolultabb, mintha egy normál bagettet sütöttem volna.

TARJAS BAGETT DSC_01032.JPG

 

 

Hozzávalók (3 cm kb 25-30 cm bagett lett belőle)

 

-          40 dkg liszt

-          2 kk cukor

-          2 dkg élesztő

-          0,5 dl langyos tej

-          1,8 dl langyos víz

-          4 ek étolaj

-          só

-          bors

 

-          füstölt főtt tarja kb. 20-25 dkg apróra vágva, de lehet más féle hús is

-          10 cm póréhagyma apróra vágva

 

  1. A cukorral az élesztőt egy villa segítségével összetöröm és felöntöm a langyos tejjel, megvárom amíg felfut.
  2. A többi hozzávalót egy tálba teszem hozzáadom az élesztőt és jól kidagasztom.
  3. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztem, majd átgyúrom és egy hatalmas téglalap formájúra nyújtom. Az egyik oldala 30cm a másik oldala kb. 60 cm volt.
  4. Három részre osztom a 60cm-es részét így 3 db 30*20 cm-es téglalapom lesz.
  5. A tarját három részre osztom és a téglalapok hosszanti oldalán egy csíkba elrendezem, megszóróm az aprított poréhagymával és feltekerem őket, a végüket kicsit összecsípem.
  6. A bagett sütő tepsibe teszem őket, majd a duplájára kelesztem őket. Ha nincsen bagett sütőd, akkor beredőzött lisztezett konyharuha közé teszem és úgy kelesztem.
  7. Sütés előtt a tetejüket egy éles késsel bevagdosom
  8. 180 fokos légkeveréses sütőben készre sütőm.

 

 

Eszköz igény:

-          bagett sütő tepsi vagy tepsi sütőpapírral

-          dagasztó karos robotgép

-          éles kés

TARJAS BAGETT DSC_01034.JPG

 

Előlészítési idő: 1,5óra

Sütési idő:  180 fokos légkeverős sütőben, amíg szép piros nem lesz 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr485017456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...