Márton nap ide Márton nap oda, mi idén nem libát ettünk hanem kacsát. Nagyon oda vagyok a kacsa és a liba húsért, de idén a klasszikus lila káposztás verzió szóba sem jöhetett, valami olyat szerettem volna alkotni, ami azért mélyen belevési magát a ízlelőbimbókba. Nagy sikert aratott a vendégek körében és hidegen is nagyon finom volt másnap, csak azért maradt, mert ennek a duplájából készítettem. Igencsak laktató étel, előtte Hokkaidi tök levest kínáltam, desszertnek meg puha csokis süti készült, ami szinten mennyei volt. Igazi őszi menü kerekedett belőle. Új bort ittunk hozzá Lelovits féle idei vörös bort, mely nagyon kellemes meglepetés volt.

DSC_0149_1.JPG

Hozzávalók: (2 rúdhoz)

-          2 csomag Tante Fanny friss leveles tészta (vagy más gyártótól is jó, de nekem ez vált be a legjobban)

-          4 szál répa megpucolva, félbevágva és fél centis szeletekre vágva

-          4 szál szár zeller

-          1 kápia paprika vagy egy fél kaliforniai paprika (piros)

-          kb. 8cm póréhagyma, felezve és fél centis darabokra vágva

-          2 gerezd fokhagyma

-          sushi  pácolt gyömbér

-          só, bors

 

-          1 kacsamell

-          4 ek mogyoróolaj 4 ek

-          4 ek szójaszósz

-          friss reszelt gyömbér egy 2cm-es darab

 

Tetejére

-          1 felvert tojás enyhén sózva

 

  1. A mogyoró olajt, a szója szószt és a gyömbért összekeverem, a kacsamellet beirdalom, beleforgatom a szószba és egy éjszakát pácolom.
  2. A sütőt előmelegítem 150 fokra. Egy sütőbe is rakható serpenyőt felhevítek, majd a kacsa mind két oldalát 3 percig pirítom, amit ez megvan, 20-25 percre beteszem a kacsát sülni.
  3. A páclét egy nagy teflonba öntöm és ebben megpárolom a zöldségeket. Sorrend: répa, paprika, zeller, hagyma, fokhagyma. Sózom borsozom. Fontos épp, hogy csak egy kicsit kell párolni a zöldséget, mert még a leveles tésztában is sülni fog.
  4. A kacsát, amit kész van kiveszem a sütőből és pihentem mielőtt felszeletelném.
  5. A leveles tésztát kitekerem az egyik oldalára elterítem a párolt zöldség felét. Majd a felcsíkozott kacsadarabokat a tetejére helyezem. Apró darabokra vagdalt sushi gyömbért teszek. Megborsozom.
  6. A leveles tészta másik oldalán végig gurítom a rácsozót. majd a sütő papír segítségével a halomra borítom.
  7. Tojással lekenem. A másik adag levestésztával ugyanígy járok el.
  8. 200 fokos sütőben 20-25 percig sütőm.

DSC_0160.JPG

 

Eszköz igény:

-          sütőbe is rakható serpenyő

-          jól záródó edény a pároláshoz

-          tepsi

-          teflon a zöldségek párolásához

-          kenőtoll / kenőecset (tojáshoz)

 

Elkészítési idő:  1 óra

Sütési idő:  kacsa 150 fok 20-25 perc / tésztás étel 200 fok 20-25 perc 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr134906043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása