Mazsom 2011.01.24. 07:03

Lazac tekercs

A legjobban azt szeretem ebben a receptben, hogy egy pörgős nap után akár egyszerre is érkezhetek haza a vendégekkel, és amíg a fiúk kinyitják a bort addigra én el is készülök ezzel az étellel. Pillanatok alatt elkészül a dekoratív egyedi előétel, vagy ha nagyobb adagban készíted, akkor akár egy kellemes könnyed vacsora is kerekedhet belőle. És már csak a kártya hiányzik az asztalról és indulhat az éjszakába nyúló kártya party.

 

 
  Hozzávalók (4 főre, ha előételnek szánod)
-         4 db közepes méretű tortilla (pl. Santa Maria)
-         200 g szeletelt füstölt lazac
-         egy nagy marék jégsaláta, nagyon vékonycsíkokra vágva
-         fél doboz fűszeres krémsajt, Philadelphia, Exquista DE használhatsz natúr krémsajtot is akkor keverj bele egy csokor apróra vágott kaprot
-         2 újhagyma apró karikákra vágva vagy ennek megfelelő mennyiségű póréhagyma apróra vágva
-         fél citrom leve
-         frissen őrölt bors
-         
 
 
1.      A tortillákat kiterítem megkenem a krémsajttal. Rászórom a jégsalátát és a hagyma negyedét és ráfektetem a füstölt lazacszeleteket. Majd rácsepegetek egy pár csepp citromot és frissen őrölt borsot és egy kevés sót.
2.      Összetekerem, mint egy palacsintát, jó szorosan. Majd egy éles késsel 2cm-es csíkokra vágom és a vágással lefele egy tálra helyezem őket.
3.      Ha nem előételnek szánod, hanem könnyed vacsorának, akkor csak szorozd meg a hozzávalókat kettővel.
 
 
Eszköz igény:
-          kés
 
 
Elkészítési idő:  10 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr852605813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása