Télen is lehet lekvárt főzni, és nem narancs lekvárt, hanem „sós" verziót, lila hagymából. Nagyon ízletes, pikáns kísérő vörös húsok, májak, sajtok mellé, de vajas kenyérre kenve is nagyon eteti magát. Egy kis kacsa májat sütöttem és neki láttam, hogy elkészítsem hozzá ezt a kis íz bombát. Nem bonyolult és ilyen náthás időszakban a hagyma pucolás közbeni inhalálás igazán jótékony hatással van a szervezetre. :)

 
Hozzávalók:
-          1 kg lila hagyma pucolva és vékonyra felszeletelve
-          0,5 dl olaj
-          3 ek barna vagy nád cukor
-          1,5 dl vörösbor
-          2 ek balzsamecet
-         
-          frissen őrölt bors
 
1.      Az olajon a cukrot karamellizálom, majd rádobom a felszeletelt hagymát, egy kiskanál sót adok hozzá, és felöntöm a borral.
2.      Jól elkeverem és hagyom párolódni, időnként megkeverem.  Amikor a hagyma elkezd puhulni és krémes állagú lesz, de azért még vannak benne szálas részek is ez nálam kb. 1 óra volt. akkor hozzáadom a balzsamecet és még 5 percig főzöm. Megkóstolóm és ízlés szerint lehet még hozzá adni sót és borsot.
3.       Kis üvegekbe szedem és hűtőszekrénybe tárolom. Három kis üveggel lett .
 
 
 
Eszköz igény:
-          lábos
-          3 db kisebb jól záródó üveg
 
Elkészítési idő:  1,5 óra

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr822602818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása