2011.01.14. 18:06
Parmegiano on fish NOOOOOO! Tonhalas tészta fekete olajbogyóval
Jó pár évvel ezelőtt abban a szerencsében volt részem, hogy Szicíliában tölthettem egy kis időt, nagyon élveztük az életet, olyan igazi Carpe diem érzés volt. Éltünk jöttünk mentünk, fantasztikusakat ettünk. Olyan pár hozzávalós tésztákat és vékony pizzákat ettünk, melyeknek az ízét a mai napig is érzem. Az egyik kedvenc helyünkön, egyik este egy tonhalas tésztához parmezánt kértünk, mire a pincér srác, akinél már törzsvendégek voltunk, megmerevedett és lesápadt. Parmegiano on fish NOOOOOOO! kiáltotta. Totál felháborodott, hogy mi halas ételhez parmezánt rendeltünk. Sarkon fordult és elment, és nem is hozott parmezánt. Én mégis szeretem ezen a tésztán a parmezánt. Hiányzik a „Parmegiano on fish NOOOOOO” haverunk, aki már csak így maradt meg a mi emlékezetünkben. Szeretnék még egyszer nála enni.
Hozzávaló | 1 fő | 2 fő | 3 fő | 4 fő | 6 fő |
Tonhal (vizes) | 0,5 doboz | 1 doboz | 1,5 doboz | 2 doboz | 3 doboz |
Tészta | 10 dkg | 20 dkg | 30 dkg | 40 dkg | 60dkg |
Olíva | 1 ek | 2 ek | 3 ek | 4 ek | 6 ek |
Olaj bogyó | 8 db | 16 db | 24 db | 32 db | 42 db |
Fokhagyma | 2 gerezd | 4 gerezd | 6 derezd | 8 gerezd | 12 gerezd |
Kakukkfű | 0,5 kk | 1 kk | 1,5 kk | 2 kk | 3 kk |
Újhagyma | 1 szál | 2 szál | 3 szál | 4 szál | 6 szál |
Só, bors, örölt chili ízlés szerint |
Foto: www.aatiffany.com
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.