2010.12.17. 21:13
Karácsonyi pilótakeksz, avagy narancsos csokis csók Nutellával és pirított mandulával
Egyik éjszaka bambultam a TV-t és ennek a receptnek az alapját láttam, tovább gondoltam és nagyon finom karácsonyi desszert lett belőle. Elolvad a szádban egy pohár teával vagy tejjel nagyon kellemes finomság. A fiúk rögtön úgy kezdték el enni, ahogy a pilóta kekszet szokták.
Hozzávalók:
- 25 dkg lágy vaj
- 10 dkg porcukor átszitálva
- 10 dkg kukorica keményítő
- 25 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipet só
- egy narancs reszelt héja
- Nutella
- 5 dkg lapmandula
1. A vajat habosra keverem, hozzáadom az átszitált porcukrot. A lisztet, a keményítőt, a vaníliás cukrot és a kakaóport összekeverem és hozzáadom a vajas masszához és jól kidolgozom. Hozzáreszelem a narancs héját és alaposan összedolgozom.
2. Apró golyókat készítek belőle 40-46 db jön ki belőle. Ez sütőpapírral kibélelt tepsire teszem őket. Nem fog megdagadni, lehet sűrűn rakni, de azért maradjon hely közöttük. A golyók tetejét villával megnyomjuk, hogy korong alakú legyen. Én itt most egy hópihe formát nyomtam bele, mert a karácsonyi hangulat nagyon elfogott.
3. A sütőt alsó felső fokozatban 180fokrra melegítem. 10-12 perc alatt készre sütöm. Rácsra szedem és hagyom kihűlni.
4. A mandulát egy száraz teflonban megpirítom, majd amikor megpirult, hogy egy tányérra szedem, mert a teflonban tovább pirulna.
5. A kis korongokat megfordítom és mindegyiket megkenek Nutellával. A felére szórok egy kis pirított mandulát és befedem a másik koronggal.
Eszköz igény:
- keverőgép
- tepsi
- sütőpapír
- reszelő (narancshoz)
- villa vagy forma a lapításhoz
Elkészítési idő: 40 perc + hűlési idő
Sütési idő: Alsó felső sütési mód előmelegítve 10-12 perc
A bejegyzés trackback címe:
https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr832522798
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.