Egyik éjszaka bambultam a TV-t és ennek a receptnek az alapját láttam, tovább gondoltam és nagyon finom karácsonyi desszert lett belőle. Elolvad a szádban egy pohár teával vagy tejjel nagyon kellemes  finomság. A fiúk rögtön úgy kezdték el enni, ahogy a pilóta kekszet szokták.

 
Hozzávalók:
-          25 dkg lágy vaj
-          10 dkg porcukor átszitálva
-          10 dkg kukorica keményítő
-          25 dkg liszt
-          5 dkg kakaópor
-          1 zacskó vaníliás cukor
-          csipet só
-          egy narancs reszelt héja
 
-          Nutella
-          5 dkg lapmandula
 
 
 
1.      A vajat habosra keverem, hozzáadom az átszitált porcukrot. A lisztet, a keményítőt, a vaníliás cukrot és a kakaóport összekeverem és hozzáadom a vajas masszához és jól kidolgozom. Hozzáreszelem a narancs héját és alaposan összedolgozom.
2.      Apró golyókat készítek belőle 40-46 db jön ki belőle. Ez sütőpapírral kibélelt tepsire teszem őket. Nem fog megdagadni, lehet sűrűn rakni, de azért maradjon hely közöttük. A golyók tetejét villával megnyomjuk, hogy korong alakú legyen. Én itt most egy hópihe formát nyomtam bele, mert a karácsonyi hangulat nagyon elfogott.
3.      A sütőt alsó felső fokozatban 180fokrra melegítem. 10-12 perc alatt készre sütöm. Rácsra szedem és hagyom kihűlni.
4.      A mandulát egy száraz teflonban megpirítom, majd amikor megpirult, hogy egy tányérra szedem, mert a teflonban tovább pirulna.
5.      A kis korongokat megfordítom és mindegyiket megkenek Nutellával. A felére szórok egy kis pirított mandulát és befedem a másik koronggal.
 
 
Eszköz igény:
-          keverőgép
-          tepsi
-          sütőpapír
-          reszelő (narancshoz)
-          villa vagy forma a lapításhoz
 
 
Elkészítési idő: 40 perc + hűlési idő
 
Sütési idő: Alsó felső sütési mód előmelegítve 10-12 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr472522798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása