2010.11.15. 15:24
Spenót tükörtojással, újragondolva
Erről az ételről sokaknak a menza jut eszükbe, vagy az az érzés, amikor kisgyermekként csak ülnek az asztal mellett és bámulják a tányért és reménykednek benne, hogy egy angyal leszáll és eltünteti a tányérjukból. Sokan, azért ahogy nőttünk egészen megbarátkoztunk a spenóttal. Amikor elkezdtem főzni a gyermekemnek, nagyon féltem, hogy nehogy megutálja a spenótot. Be kell valljam nem mertem neki a főzelék verzióval kezdeni, de ez az étel teli találat lett. Nagyon szereti és mindig kétszer kér belőle.
Hozzávalók: (4 személyre)
3 ek olíva olaj
1 kisebb fej vöröshagyma (apróra vágva)
300 g mirelit spenót (nem a pürés, lehet leveles vagy aprított verzió)
4 gerezd fokhagyma (zúzott)
1/3 frissen reszelt szerecsendió
só
frissen őrölt bors (a felnőtteknek)
400 g tészta (Itt maccheroni – rövid csőtészta )
4 db tojás
1 ek olíva olaj
1. Oliva olajon megpárolom a hagymát és ráteszem a mirelit spenótot. Lassú tűzön kiengedem és megpárolom. kb. 10 perc
2. Közben odateszem a tésztának a vizet, ha felforrt sót teszek bele és a tészta főzési idejének megfelelően megfőzőm.
3. A fokhagymát összezúzom és a spenóthoz teszem, hozzáadom a szerecsendiót, majd sózom és borsozom.
4. A másik teflon edénybe egy evőkanál olajat teszek és beleütöm a tojásokat, megsózom és megsütöm őket.
5. Leszűröm a tésztát és a spenótra öntöm, majd összeforgatom a spenóttal,
6. Tálaláshoz, egy adag tésztához egy tükörtojást szolgálok fel.
Eszköz igény:
- egy mélyebb teflon serpenyő
- egy teflon serpenyő
- lábos
Elkészítési idő: 25 perc
A bejegyzés trackback címe:
https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr32450263
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.