2010.11.08. 15:12
Őszi clafoutis
Gyakran készítem el ezt a receptet és mindig az idénynek megfelelő gyümölcsökkel. Gyors, könnyű és jól variálható és olyan gyereket is gyümölcs evésre buzdít, akik eddig nem voltak jóban a gyümölccsel.
Hozzávalók: 
3 tojás
2,5 dl tej
7 dkg liszt
10 dkg cukor
7 dkg vaj + az sütőforma kikenéséhez 
2 db alma (felkockázva)
2 db körte (felkockázva)
2 db nagyobb méretű szilva vagy 8 db hagyományos szilva (felkockázva)
10 szem aromás illatos fekete szőlő (félbevágva és kimagozva )
1 citrom héja
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
egy marék lapmandula 
1. A gyümölcsöket felkockázom, a szőlőt félbevágom és kiszedem a magját. Majd szépen elhelyezem egy kivajazott kerámia torta formában. Megszóróm őrölt fahéjjal és frissen reszelt citromhéjjal. 
2. A vajat megolvasztom és kicsit kihűtőm, majd összekeverem a liszttel,
cukorral, tojásokkal és a tejjel. Azaz mindent összeöntök, és simára
keverem, erre a botmixer a nyerő nálam, de villával vagy habverővel is meg
lehet oldani.
3. Ráöntöm a kb. palacsintatészta sűrűségű keveréket a gyümölcsökre,
megszóróm az egy csomag vaníliás cukorral és a mandulareszelékkel, majd
előmelegített 180 fokos sütőben 45-50 percig süssük. (légkeverésesnél elég
a 160 fok) FONTOS: a tészta meg fog emelkedni, úgyhogy ne töltsd teli a
tálat. 
Hidegen és melegen is isteni (melegen azonban könnyen szétesik) 
Eszköz igény:
- botmixer, de villával vagy habverővel is meg lehet csinálni
- kerámia sütő tál 25 cm átmérőjű és 3 cm magas
- kisebb lábos a vaj megolvasztásához 
Elkészítési idő: 15-20 perc 
Sütési idő: előmelegített 180 fokos sütőben 45-50 percig süssük. (légkeverésesnél elég a 160 fok)
						
						    
            
                
                
        
    A bejegyzés trackback címe:
				https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr482433693
		
		
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.

 
	 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                