Szeretem a csirke húst, de nagyon nem szeretem amikor fűrész por ízűre és állagúra van sütve, ennek a legjobb ellenszere a fűszervajas grill csirke. Nem sokkal több munka és az eredmény mennyei. Igazi klassz vasárnapi ebéd kerekedett belőle, finom krumplipürével és birs alma kompóttal. Levesnek meg borsó levest készítettem egy kis csavarral azt is felteszem a blogra.

fuszervajas grill csirke DSC_0249.JPG

 

 

Hozzávalók:

-          1 db kb 1,2 – 1,4 kg egész csirke FONTOS, hogy szép ép bőre legyen

-          15 dkg vaj

-          4 gerezd zúzott fokhagyma

-          1 kis fej nagyon apróra vágott vörös hagyma

-          1/3 szerecsendió reszelve

-          1 ek friss kakukkfű apróra vágva

-          frissen őrölt színes bors

-          só

-          1 db nagyobb méretű sütő zacskó

 

 

Elkészítés:

  1. A vajat meleg helyre teszem, vagy este nem teszem a hűtőbe, hogy jól keverhető, kenhető legyen.
  2. A csirkét megmosom és szárazra törlöm.
  3. A lágy vajat egy tálba teszem és az összes fűszert beleteszem és jól elkeverem.
  4. Ha túl lágy lenne a vaj, akkor egy kis időre a hűtőbe teszem.
  5. Most jön a számomra nem annyira kedves része ennek az ételnek. Megfogom a megmosott és szárazra törölt csirkét és óvatosan benyúlok a bőre alá és meglazítom a bőrét. Mindenhol így járok el. Ha jóban vagy a henteseddel, akkor szerintem megcsinálja neked ezt a műveletet.
  6. Fogom a fűszervajat és kisebb darabokat szedek le belőle és szépen kézzel belekenem a hús és a bőre közé. Mindenhova jusson.
  7. Ha ezzel megvagyok, akkor beleteszem az egész csirkét egy sütő zacskóba , melynek a száját jól lezárom. A zacskó tetejét pár helyen hústűvel megszurkálom. (vannak olyan sütőzacskók, ahol nem adnak lezárót a zacsihoz, ilyenkor a végéből szoktam egy másfél centis csíkot levágni és azzal kötöm be a zacskó száját.
  8. Tepsire teszem és mehet be a sütőbe, de akár előző este is el lehet készíteni és hűtőben tárolni.
  9. Előmelegített 180 fokos sütőben 30percig sütöm, majd mérsékelem a hőmérsékletet 160 fokra és további 30 percig sütöm.
  10. Vigyázz a zacskó felvágásánál, mert a kicsapó gőz nagyon forró!
  11. A zacskóban levő szószt, kis tálba öntöttem és a krumplipürét locsoltam meg vele.
  12. Mi krumplipürét és birsalma kompótot ettünk hozzá.

 

Eszköz igény:

-          kisebb tál a fűszervajnak

-          1 db nagyobb méretű sütőzacskó

-          tepsi

-          tű

 

 

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: Előmelegített 180 fokos sütőben 30percig sütöm, majd mérsékelem a hőmérsékletet 160 fokra és további 30 percig sütöm. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr715019543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása