Krémes és ropogós egyben és ami a szakács szempontjából nem elhanyagolható, hogy szinte a zacskós levesek gyorsaságával elkészíthető. A sült borsó német nyelvterületeken népszerű levesbetét, de már itthon is elég sok közértben kapható. Az egyszerű zöldség krémlevest játékossá teszi és segít abban, hogy a gyerkőcök szinte észrevétlenül belapátolják a zöldséget.
Hozzávalók:
- 450 gramm mirelit borsó
- 1 közepes édes burgonya (apró kockákra vágva)
- 1 bio zöldségleves kocka (pl.: Alnatura, Müller stb.)
- frissen őrölt bors
- frissen őrölt szerecsendió
- 4 ek. sült borsó (levesbetét)
- só
1. A borsót és az apró kockára vágott édes burgonyát a lábosba teszem, felöntöm vízzel, hogy ellepje.
2. Lassú tűzön főzőm, amint felforrt hozzáadom a leveskockát és addig főzőm, amíg a krumpli megpuhul.
3. Az egészet összeturmixolom (botmixerrel vagy turmixszal).
4. Friss szerecsendióval, sóval és frissen őrölt borssal ízesítem.
5. Tányérokba szedem és friss sült borsóval tálalom.
Eszköz igény:
- Lábos
- Botmixer vagy turmix
Elkészítési idő: 20 perc
A bejegyzés trackback címe:
https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr212458102
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kucó 2010.11.22. 23:42:46
Rékus ez a leves rém gyorsan megvan - és Isteni lett!! :) Köszi