Mazsom 2014.06.09. 22:44

Gyöngytyúk a konyhában

Hónapok óta azzal nyúz a férjuram, hogy annyira szeretne egy jó gyöngytyúk levest enni. Végre sikerült szereznem gyönyörű szép gyöngytyúkot. Rögtön négyet is vettem. Három beköltözött a mélyhűtőbe a negyedik meg a fazékba. Olyan csodás húslevest alkotott belőle a férjuram, nem tudom mikor láttam ilyen lelkesen sürögni forogni a konyhában. A négy tyúk mája megmaradt és szomorúan nézett rám reggel a hűtőből. Egy frissítő kávé után kihívásként néztem rájuk, hogy valami klasszat alkossak belőle.

Így lett forró gyöngytyúk májas ragú, rusztikus pirítóssal a reggelink. 

GYONGYTYUK.JPG

Hozzávalók:

- 4 darab gyöngytyúk máj ( vagy csirke máj)

- 2 apró Salottahagyma / 2 szál újhagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 zöldpaprika

- 1 paradicsom

- 5 dkg vaj

- húsos füstölt szalonna 4*4 cm darab apró csíkokra vágva 

- só

- bors

- frissen őrölt szerecsendió

- 3 ág kakukkfű + díszítésnek

- kis csokor petrezselyem 

 

1. Vajon elkezdem pirítani a szalonnát, rádobom a felaprított hagymát, majd a kockára vágott paprikát.

2. A májat felkockázom és hozzáadom, hirtelen lepirítom, Bors, szerecsendió, apróra vágott fokhagyma. 

3. Paradicsomot meghámozom és felkockázom, hozzáadom a raguhoz. 

4. Megszórom a kakukkfűvel és az apróra vágott petrezselyemmel.

5. Pirítóssal tálalom. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr376290777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...