Idén elég volt a krumpliból, ültettük, kapáltuk, szedtük, válogattuk, zsákoltuk összesen majdnem egy tonnát. Nem gondoltuk volna, hogy ennyi lesz a csapadék szegény időjárás ellenére. de ennyi lett. A visszajelzések jók a barátok ismerősök mondhatni rajonganak a krumplinkért. Három félével próbálkozunk jó kis ősi magyar fajtákkal hópehely, balatoni rózsa és katica, mindhámat szeretjük és jól is teremnek. Ebből megélni nem lehet csak örülünk ennek a sikernek. Hobbi szinten kezeljük és örülünk annak amit a föld ad nekünk és élvezzük azt, hogy a gyerekek is örömüket lelik ebben a hóbortunkban.
Mi is szeretjük, eszünk is belőle eleget, de most szerettem volna valami mást készíteni az ünnepekre, mint a klasszikus ecetes krumpli saláta vagy a majonézes krumpli. Mert a kocsonya és a malacsült mellé azért jól jön valami saláta féle. A sok gondolkodás vége egy jó kis tejfölös szárzeller saláta lett. Sokkal könnyebb, frissebb és ropogósabb, mint bármelyik krumplis rokona és ami a lényeg a csalás összes tagjának a kedvére való volt. A szilveszteri vacsoraként kockása beirdalt és feltekert malac has aljat sütöttünk és ezzel a salátával és krumpli pürével tálaltam. Azért mégsem sikerült teljesen száműzni a krumplit, de olyan természetesen és észrevétlenül kúszott be a végén a menübe. Amikor az asztalra tettem és a gyönyörű ropogósra sült kockásra beirdalt malacot megpillantott a 4 éves fiacskám csak ennyit mondott, anya ez egy igazi kockás hasú malac.
szarzeller kockas malac1.JPG
Hozzávalók:
  • 1 csomag szárzeller megmosva és fél centiméteres csíkokra vágva
  • fél üveg Bonduelle ecetes uborka 3-5 centiméteres, hosszában megfelezve és felaprítva
  • 6-8 db ecetes pácolt Sushi gyömbér, nagyon apróra vágva
  • 1 nagy pohár tejföl
  • bors (frissen őrölt színes borsot használtam)
szarzeller kockas malac2.JPG
A kockás hasú malac :)
Elkészítés:
1. A hozzávalókat felaprítjuk és egy tálba tesszük
2. A sót és a borsot a tejfölbe teszem.
3. A zöldségeket összekeverem a tejföllel és azonnal tálalható
Elkészítési idő: 15 perc
Eszköz igény: egy tál, kés

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr964991027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kingad 2013.01.01. 20:54:26

melyik bonduelle? (uborka?)

Mazsom · http://www.mazsakonyhaja.blog.hu 2013.01.01. 21:10:06

Igen bocsánat, azt nem írtam bele. Ecetes uborka.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása